Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bompenger og trafikk i Oslo 2018

Trafikken i bomringen i Oslo falt med 4,5 prosent i mars

I mars måned, et halvt år etter at prisene i bomringen i Oslo ble skrudd betydelig opp, falt trafikken med 4,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

MINDRE TRAFIKK: Etter økningen av bomprisene i Oslo har trafikken falt, viser tall for mars. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MINDRE TRAFIKK: Etter økningen av bomprisene i Oslo har trafikken falt, viser tall for mars. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Totalt for mars var trafikken ned hele 13,8 prosent sammenlignet med mars 2017, men mye av nedgangen skyldes at påsken var i mars i år mot i april i fjor. Ser man på dagene før påske, var trafikken ned 4,5 prosent, sier Fjellinjens økonomidirektør Magne Liestøl Larsen.

Trafikken i påskeuken gikk ned med 7 prosent sammenlignet med påsken i fjor. Langfredag kjørte 135.000 biler gjennom bomringen, som dermed er dagen med færrest passeringer så langt i år.

Det er under halvparten av passeringene på en vanlig arbeidsdag.

Samtidig er det færre som orker å stå tidligere opp for å spare en tier. Sammenlignet med mars i fjor var trafikkøkningen i halvtimen mellom 6 og 6.30 før rushtiden på kun 1,9 prosent.

I de tre første månedene etter innføringen av nye takster var denne økningen på hele 8,2 prosent i samme periode om morgenen.

1. oktober i fjor ble det innført tids- og miljødifferensierte takster i bomringen i Oslo slik at det nå koster 54 kroner for bensinbiler og 59 kroner for dieselbiler å passere i rushtiden, mot henholdsvis 44 og 49 kroner utenfor rush.

Tidligere kostet det 34 kroner for alle biler døgnet rundt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling