Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trafikketaten mottok pulverbrev

Seks ansatte måtte behandles med antibiotika etter kontakt med pulverbrev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med morgenposten i dag fikk Trafikketaten et brev med et mistenkelig hvitt pulver i. Seks ansatte kom i kontakt med det mistenkelige pulveret


- Postansvarlig fant en konvolutt med hvitt pulver. Vi kontaktet politiet, som fulgte de reglene som gjelder i slike situasjoner, opplyser Anne Louise Haave, avdelingsdirektør i Trafikketaten.

Måtte få antibiotika

Fungerende smittevernoverlege Frantz Leonard Nilsen opplyser at de seks personene som har vært i områdene der pulveret kan ha blitt spredt, har fått antibiotika.

- Seks ansatte behandles nå med antibiotika. I tillegg er flere områder inne i bygningen og ventilasjonsanlegget stengt av, sier han. 

De som var i rommet da konvolutten ble åpnet, fikk også beskjed om å vaske hendene, dusje og forsegle klærne i plastikkposer, som er standard prosedyre i slike saker.

- Politiet bestemte seg for å ta denne saken alvorlig, sier smittevernoverlegen.

Skal analyseres

Operasjonsleder ved Oslo Politidistrikt, Vidar Hjulstad, opplyser at politiet har sendt brevet til analyse, der det skal undersøkes om den kan inneholde miltbrannbakterier. Konvolutten skal også undersøkes for fingeravtrykk.

- Brevet skal ha inneholdt en mengde på omtrent en teskje med kornete, gråaktig pulver, opplyser Hjulstad.

Svaret på analysen er ventet torsdag denne uken.

Pulverbrevet skal ikke ha noen tilknytning til beredskapsøvelsen som har foregått i Oslo sentrum i dag, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.