Trafikkoffer blir pastor

Katrine Bråtane (26) har vunnet en ny kamp. Trafikkofferet som nedkjempet forsikringsgiganten If blir Frikirkens første kvinnelige pastor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nye pastoren ruller inn til menigheten søndag om ei uke. Da blir hun også Frikirkens første kvinnelige pastor. Ikke alle i menigheten støtter utnevnelsen, men Katrine Bråtane er vant til å kjempe. I november 2002 rullet hun ut av Høyesterett med en samlet forsikringsutbetaling på 11,1 millioner kroner. Den gangen var hun støttet av alle sine venner. Ikke hele vennekretsen mener at det er riktig at hun nå blir pastor.

-  Det har vært en debatt i Frikirken, og regelverket ble endret i sommer. Likevel er det nok noen som mener det er galt at en kvinne blir prest. Enkelte av dem er mine venner, sier Bråtane til Dagbladet.

-  Hvordan reagerer du på det?

-  Jeg har respekt for at folk har forskjellige tanker om dette. Samtidig føles det riktig for meg personlig, sier hun.

Skal jobbe på Sunnaas

Veien fram mot utnevnelsen har vært lang. Katrine ble trafikkskadd da hun var elleve år, og har siden vært avhengig av en motorisert rullestol. Halsen og hodet er det eneste hun kan bevege. Studiene ved Menighetsfakultetet er nå tilbakelagt, og det har ikke manglet på kreative løsninger for pensumlesing og databehandling. Nå gleder hun seg til å ta fatt i ny jobb - som Frikirkens pastor på Sunnaas sykehus på Nesodden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer