GIKK PÅ GRUNN: 31. juli grunnstøtte lasteskipet Full City utenfor Langesund i Telemark. Olje lakk ut fra skipet. Her ble Full City trukket av grunn under slep inn til NATO-kaia mellom Langesund og Stathelle. Foto: Kystverket / SCANPIX / HANDOUT
GIKK PÅ GRUNN: 31. juli grunnstøtte lasteskipet Full City utenfor Langesund i Telemark. Olje lakk ut fra skipet. Her ble Full City trukket av grunn under slep inn til NATO-kaia mellom Langesund og Stathelle. Foto: Kystverket / SCANPIX / HANDOUTVis mer

Trafikksentral-ansatte mistenkte etter Full City-havariet

Er avhørt mistenkt for grov tjenesteforsømmelse og uforstand i tjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||De to som var på jobb ved Brevik trafikksentral da Full City havarerte i sommer, har vært inne til avhør, mistenkt for grov tjenesteforsømmelse og uforstand i tjenesten.

Miljøvernforbundet anmeldte trafikksentralen etter forliset 4. august. I havarikommisjonens rapport kom det fram at trafikksentralen mente skipet ikke var deres oppgave, ettersom ankerplassen er utenfor deres ansvarsområdet.


Likevel er de to ansatte tatt inn til avhør.


- Det er altfor tidlig å si hva som egentlig skjedde den natten, men vi har hatt de to som var på vakt ved Brevik trafikksentral inne til avhør. De har foreløpig status som mistenkte, men er ikke siktet for noe, sier politioverbetjent Tore Grindhem ved Bamble lensmannskontor til Porsgrunns Dagblad.


Ulykken etterforskes av Grenland politistasjon og Bamble lensmannskontor. (NTB)