<strong>UTFORDRENDE:</strong> Fredag morgen meldes det om utfordrende kjøreforhold på E6 inn mot Oslo. Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
UTFORDRENDE: Fredag morgen meldes det om utfordrende kjøreforhold på E6 inn mot Oslo. Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Trafikkuhell og utfordrende kjøreforhold på E6

I morgentimene har trafikale utfordringer ført til at trafikken på E6 inn mot Oslo har gått treigere enn vanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen har flere trafikkuhell og utfordrende kjøreforhold ført til forsinkelser i trafikken på E6 ved Oslo.

Trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, John Slinning, opplyser at det har vært kø på E6 inn mot Oslo ved Djupdalstoppen.

- Det er en bil som har kjørt på en midtdeler, og vogntog som sliter med å komme seg opp bakken, forteller han til Dagbladet.

Slinning forteller også at været er med på å skape utfordringer.

- Ja, vi ser at trafikken generelt går treigere enn vanlig, og normalt sett oppstår det flere hendelser når det snør.

- Det er rett og slett litt ugreie forhold med snø og slaps, sier Slinning.

LITEN MARGIN: Hans Martin Homlong var på spasertur med familien da han fikk øye på et snøras. Like etterpå så han bussen. Video: Hans Martin Homlong Vis mer

Ulykke

Øst politidistrikt fikk melding om en trafikkulykke på E6 i nordgående retning ved Rygge i Østfold klokka 07.18. To biler har kollidert i hverandre.

Ifølge Dagbladet-tipsere gikk trafikken svært sakte forbi ulykkesstedet ved Rygge. Politiet fortalte at trafikken gikk forbi i ett felt, og ba førere om å være tålmodige.

Omtrent klokka 08.30 var veien åpnet for trafikk igjen.

Køer

Også andre steder i distriktet har det vært flere mindre ulykker, som har skapt kødannelser, særlig utenfor Oslo.

- Men det har ikke skapt like store køer som tidligere i vinter, sier Finn Håvard Aas, operasjonsleder i Øst politidistrikt, til Dagbladet.

- Selv om det snør, er det bare noen få minusgrader, så strøsaltet virker. Hadde det vært kaldere, hadde det også vært glattere, sier operasjonslederen.

Klokka 07.40 ble det varslet om at en personbil hadde stanset i høyre felt på E6 ved Grankrysset i Akershus. Personbilen ble dyttet ut på vegskulder minutter seinere.

Omtrent samtidig skjedde det samme på E6 ved Bryn senter i Oslo. Men klokka 8 er det åpnet for trafikk igjen også der.

KAUTOKEINO: Rådmann Kent Valio har fem alternativer for å komme seg til jobb - gå, sykle, ta spark, bil eller snøscooter. Slik er det å sykle i 40 minusgrader. Video: Kent Valio. Klipp: Ingebjørg Iversen/Dagbladet Vis mer

Operatunnelen

Det har også oppstått utfordringer i Operatunnelen fredag morgen. Vegtrafikksentralen meldte klokka 06.50 at høyrefelt i retning Sandvika er stengt på grunn av personbil med stans.

Klokka 07.15 opplyser de at Operatunnelen er åpen for trafikk igjen etter bilberging.

Forsinkelse og ulykke

Litt tidligere på morgenen var også E6 ved Nordbytunnelen stengt i begge retninger, på grunn av tekniske problemer i forbindelse med avslutning av nattas arbeid.

Rundt samme tidspunkt - klokka 6 fredag morgen - meldte også Øst politidistrikt om en utforkjøring på E6 ved Jessheim. Føreren ble ikke skadd, og bilen er nå fjernet.

Politiet i Oslo melder også om et trafikk uhell på riksvei 4 i sydgående retning ved Skillebekk.

- Trafikkuhell mellom to biler. Skal ikke være personskade. Bilen står midt i veien, så bergingsbil er rekvirert, skriver de på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer