Trafikken:

Trafikkuhell over hele Norge

Store utfordringer flere steder i landet preger veitrafikken mandag. Tidlig på dagen er Østfold verst rammet, men det er også utfordringer i vente lenger nord i Innlandet seinere i dag.

STENGT: E6 sør for Halden kommer til å være stengt til langt ut på kvelden etter at et vogntog kjørte igjennom midtrabatten, sier Vegtrafikksentralen. Foto: Statens Vegvesen
STENGT: E6 sør for Halden kommer til å være stengt til langt ut på kvelden etter at et vogntog kjørte igjennom midtrabatten, sier Vegtrafikksentralen. Foto: Statens Vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Dagen har vært preget av trafikale utfordringer flere steder i landet. Spesielt Østfold har opplevd utfordringer først på dagen, sier trafikkoperatør Anne Hårstad til Dagbladet.

Blant annet kommer E6 sør for Halden til å være stengt i flere timer, etter at et vogntog har kollidert med midtrabatten.

- Det er et vogntog som har kjørt igjennom midtrabatten, og denne må repareres før veien kan åpne igjen. Der blir det stengt til langt utpå kveldinga, sier trafikkoperatøren.

Hendelsen fant sted mellom Svinesundparkenkrysset og Langkaskrysset.

Litt før ni opplyser Vegtrafikksentralen på Twitter at veien er åpnet.

- Veien er åpen og ryddet etter trafikkuhell. Ber bilister om å kjøre varsomt på strekningen, i og med at det kan være svært glatt på strenkningen!, skriver Vegtrafikksentralen.

På Twitter advarer også Øst politidistrikt klokka sju på kvelden om vanskelige kjøreforhold fra Oslo til Svinesund.

- Kjør meget forsiktig er vårt tydelige råd til samtlige bilister. Vi har hatt mange utforkjøringer på E6 i ettermiddag og kveld, skriver politiet.

TRØBBEL: Det er vanskelig vinterføre mange steder i landet, noe som har ført til store problemer i trafikken. Statens vegvesen kommer en bønn til trafikantene. Vis mer

Én person fraktet til sykehus

I Tønsberg fikk politiet litt før halv fem melding om en trafikkulykke der to personer er involvert.

Ulykken var mellom en varebil og en personbil, politiet tror brudd på vikeplikt kan ha forårsaket ulykken.

- Nødetatene er fremme på stedet. Involverte tilsees av ambulanse. Manuell trafikkdirigering på stedet. Det jobbes med å åpne veien, bilberger på vei til stedet, skriver politiet.

Omtrent kvart over fem melder brannvesenet i Vestfold at ulykken har medført lange køer, og det advares om dårlige forhold.

- Ulykken medførte lange køer. Det er skikkelig subbete føre på veien nå, så ta det med ro og utvis tålmodighet bak rattet, sier vakthavende brannsjef Andrew C. Wright på Twitter.

Til Dagbladet sier operasjonsleder Espein Reite at én person er fraktet til sykehus i forbindelse med ulykken.

- Politiet jobber forttsatt på stedet for å få oversikt over hendelsesforløpet. Én person er fraktet til sykehus for nærmere undersøkelse. Skadeomfanget er ukjent, sier Reite.

I en oppdatering 17.39 skriver politiet at nødetater avslutter, og at det er normal ferdsel på stedet.

Vær obs

Politiet i Øst skriver på Twitter rundt fire på ettermiddagen at de ber sjåfører nær Ås være på vakt, etter at en bil har fått trafikale problemer.

- Bil som står i venstre kjørefelt med problemer. Kommer brått på, til obs for trafikk som kommer sørover på E6 etter avkjøring Ås/Drøbak, skriver politiet.

Semitrailer veltet

Litt før ti på halv fem meldes det også om en trafikkulykke i Tisleidalen i Innlandet, der en semitrailer skal ha kjørt helt av veien.

- Semitrailer kjørt helt ut av vei og veltet mot skogen, fører ute av bilen og sjekkes av ambulanse på stedet, ikke farlig last eller lekkasje, nødetater på stedet, veien er åpen, skriver politiet på Twitter.

Lastebil har sklidd ned skrent

På Nordstrand i Oslo melder også politiet 16.40 at en lastebil har sklidd ned en skrent ved Sæterkrysset, og at det må påregnes forsinkelser i biltrafikken her.

- Ingen personskade, men det må påregnes forsinkelser i trafikken. Trikken er slik det står nå ikke berørt av hendelsen, og går som normalt, skriver politiet.

Lastebil har kjørt ut i Trøndelag

Omtrent kvart på fem har nok en lastebil kjørt av veien, denne gang i Leinstrand i Trøndelag.

- Patrulje har rykket ut til lastebil som har kjørt ut i Skjefstadbakkan. Ikke noe personskade- veldig glatt på stedet, skriver politiet på Twitter.

Farevarsel

Trafikkoperatør Hårstad sier også til Dagbladet at det er gule farevarsel i forbindelse med isdannelse flere steder i landet.

Det har vært meldinger om både lastebiler og biler som har vært i grøfta så langt mandag.

Også i nærmeste framtid kan man forvente vanskelige kjøreforhold. Mye mildere luft før det i løpet av torsdag blir kaldere igjen betyr glatte veier, skriver Meteorologene på Twitter.

- Så å si hele Sør-Norge har ute farevarsel på is, så husk å kjøre forsiktig og hold deg oppdatert, skriver de.

Vestlandet, Agder, Viken, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark har alle pågående gule farevarsel i forbindelse med isdannelse som varer til tirsdag.

Advarer Innlandet

Nå forventes det at forholdene blir gradvis bedre i Østfold i løpet av dagen, mens personer i Innlandet bes være på vakt.

- Det er spådd veldig dårlig vær opp i Innlandet, og vi forventer at det blir verre der. Det lønner seg å følge med på værmeldinga før du drar noe sted i kveld, og planlegge godt før du drar noe sted.

Ifølge Hårstad er det for tida mye å gjøre for entreprenørene i Statens vegvesen.

- Alle entreprenørene våre er ute og gjør tiltak. De har en liste med tiltak de må jobbe seg gjennom, og de kan ikke kjøre mellom veiene for da bruker de for mye tid, sier Hårstad.

Trafikkoperatøren sier også at det er forventet at forholdene vil bedre seg fra tirsdag, men anbefaler likevel førere på Innlandet om å være forsiktige i morgentimene.

- Jeg vil anbefale spesielt folk på Innlandet om å ta seg god tid på morgenen, da været ikke er forventet å bli bedre før klokka 09:00 på morgenen, sier Hårstad.

Dette har skjedd i dag

I Årnes i Viken har en person ble en person kjørt til legevakta for sjekk etter et trafikkuhell mellom to biler en gang før halv seks på morgenen.

Litt etter sju på morgenen fikk politiet melding om et uhell i Halden der en buss og en bil hadde sklidd av veien.

Klokka 07.47 meldte Vegtrafikksentralen om trafikale problemer i Namsskogan. E6 ved Storholmen var stengt grunnet bilberging.

- Det fører til en god del kø på E6 i Trondheim, sa Stian Gullvåg trafikkoperatør Vegtrafikksentralen midt til Dagbladet.

Litt før 12.00 var veien igjen åpnet, med unntak av ett felt, som ble holdt stengt for tømming av last fra vogntoget.

Klokka 08.40 ble Oslofjordtunnelen stengt etter en stengt grunnet en trafikkulykken. Ingen ble skadd i ulykken. Tunnelen var stengt i begge retninger i flere timer, men åpnet igjen klokka 12.15. ifølge Øst politidistrikt.

- Det fører til en god del kø på E6 i Trondheim, sier Stian Gullvåg trafikkoperatør Vegtrafikksentralen midt til Dagbladet.

I Trøndelag har det også vært trafikale problemer mandag morgen. På E6 i Trondheim ved Moholtlia har et vogntog mistet hengeren.

Rundt halv tolv er veien åpnet igjen.

MISTET FØRERKORTET: To menn havnet i en slåsskamp lørdag formiddag - midt ute på E18 i Oslo. Video: Privat Vis mer

Kolonnekjøring

E6 over Saltfjellet har vært stengt. 08.17 melder Vegtrafikksentralen nord om at det vil bli innført kolonnekjøring om kort tid.

På fylkesvei 51 Valdresflye i Innlandet er veien stengt som følge av snøfokk. Statens vegvesen anslår at veien kan gjenåpnes klokka 9, men understreker at dette er usikkert.

Vegtrafikksentralen sør skriver klokka 07.30 på Twitter at på E134 over Haukelifjell kan det bli kolonnekjøring på kort varsel.

Bistått med trafikkdirigering

I Tromsø sperrer en trailer veien på Kattfjordeidet i Henrikvikdalen. Klokka 08.11 skriver politiet at de har vært på stedet og bistått med trafikkdirigering.

- Traileren har fått påsatt kjetting og kommet seg videre. Veien er åpen, melder politiet.

På Kringsjåveien i Bergen har politiet fått melding om et trafikkuhell mellom to biler.

- Ikke meldt om alvorlige personskader, skriver politiet.

Bilene skal være flyttet ut av veien, men det kan likevel gi noe redusert framkommelighet, opplyser politiet.

Venstre felt i Fløyfjellstunnelen retning nord er også stengt som følge av at en buss har stanset.

Like etter klokka 12 er tunnelen åpen igjen.

Kollisjon i Nittedal

To biler har kollidert på riksvei 4 i Nittedal, melder Øst politidistrikt på Twitter, litt etter halv fire på ettermiddagen.

Skadeomfanget er ukjent, men det meldes om mulige personskader.

- Brannvesenet er fremme på stedet. Helsepersonell og politiet er på vei, opplyser distriktet.

Det er nedsatt framkommelighet på stedet.

En bilberger er også rekvirert ut.

Omtrent ti på fire skriver politiet i en oppdatering at brannvesenet har fått bilene ut av kjørebanen.

- Trafikken kan flyte rolig forbi stedet per nå, skriver politiet.

I en oppdatering rett før fire på ettermiddagen skriver politiet at vikepliktsbrudd var årsaken til ulykken.

- Ulykken skjedde ved at en bilist ikke overholdt vikeplikten ved utkjøring til riksvei 4 Trondheimsvegen. Trolig ingen personskader, men begge førere blir sjekket ut på legevakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer