Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trafo-brannen under kontroll

Og de fleste har fått strømmen tilbake i Kongsberg-området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen i trafostasjonen på Labro i Skollenborg var ved 15.30-tiden under kontroll, men slokkingsarbeidet pågår fortsatt, opplyser operasjonsleder Rune Hunshamar i Søndre Buskerud politidistrikt.

Ifølge politiet er det ingen fare for folk som bor i området, selv om det kan ta noen timer før situasjonen igjen er normalisert.

Store deler av Kongsberg var uten strøm etter at et trafoanlegget eksploderte og tok fyr torsdag formiddag. De fleste hadde fått strømmen tilbake ved 16-tiden. melder NRK Dagsnytt.

Eksploderte

Én av fire kraftstasjonene i Kongsberg eksploderte, og den påfølgende brannen truet på et tidspunkt de tre andre stasjonene. Slokkingsarbeidet var vanskelig og risikabelt, i og med at brannmannskapene måtte forholde seg til strømførende linjer.

Det kommunale E-verket har arbeidet sammen med brannvesen og politi på stedet for å sikre området. Politiet har ikke fått melding om at noen har kommet til skade som følge av brannen. (©NTB)