Tragedien i Tsjetsjenia

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Konsekvensene av bombeeksplosjonen i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj søndag er uoverskuelige. Ikke bare drepte den Akhmad Kadyrov, landets president, og minst seks andre, eksplosjonen fant sted bare knapt to døgn etter at Vladimir Putin offisielt på ny ble innsatt som Russlands president. Bomben gikk dessuten av under feiringen av Russlands uoffisielle nasjonaldag, til minne om seieren over Nazi-Tyskland. Og den var murt inn under VIP-tribunen på et fullpakket stadion i Groznyj, noe som viser hvor liten kontroll russerne har i utbryterrepublikken - til tross for at president Putin for lengst har erklært krigen for vunnet.

Kadyrov var Putins mann i Tsjetsjenia. Han vant et farseaktig presidentvalg i fjor høst som eneste kandidat, og den tidligere muftien har en brokete fortid som krigsherre. Først sloss han mot russerne, dernest gikk han i kompaniskap med dem, og de siste månedene har han i russisk presse framstått som garantisten for en fredelig utvikling i landet. For Vladimir Putin har satset alt på det ene kortet som heter Kadyrov, uten hensyn til at han ikke har videre støtte i sivilbefolkningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer