Tragedien i vogn H

LONDON (Dagbladet): De ufattelige konsekvensene etter togkatastrofen i London er i ferd med å åpenbare seg. Politiet frykter at over hundre omkomne fremdeles befinner seg i restene av den utbrente vogn H.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryddemannskap og etterforskere har en nesten umulig oppgave med å rydde toglinjene og å fjerne døde fra de maltrakterte og utbrente togvognene ved Ladbroke Grove.

- Vi har funnet 28 uidentifiserte omkomne. Vi vet at det er 70 personer som gikk på de to togene, og som vi frykter er omkommet. I tillegg er det hundre personer til som kan befinne seg i togvrakene. Puslespillet med å lete etter savnede og å lokalisere dem som har kommet hjem til sine kjære, er vår oppgave nå, sa Andy Trotter ved Metropolitan Polive til pressen i går kveld.

Umulig oppgave

I den utbrente vogn H der politi og redningsmannskap frykter å finne over hundre personer, mener branneksperter at temperaturen kan ha kommet opp i tusen celsiusgrader i den voldsomme brannen som ble utløst av kollisjonen. Inventaret er fullstendig smeltet.

Oppgaven med å finne de omkomne er nesten umulig, og det fryktes at det ligger omkomne i vognen som aldri vil bli identifisert.

Mot rødt?

Årsaken til tragedien synes å være at Thames-toget som forlot Paddington stasjon klokka 08.06 tirsdag, har kjørt mot rødt signal. Men det er ennå for tidlig å slå dette endelig fast.

Det settes nå kraftig fokus på sikkerhet og politikernes vilje til å investere i det mest moderne utstyret som finnes.

- Vi skal investere i det beste sikkerhetsutstyret som finnes om det så koster en million pund, sa visestatsminister John Prescott i går.

I går ble det etablert krisesentre for alle involverte i ulykken. Både overlevende og etterlatte tilbys psykiatrisk hjelp.

Viste medfølelse

Statsminister Tony Blair og kona Cherie dro i går på et privat besøk til St. Marys-sykehuset der 40 overlevende befinner seg.

Prins Charles besøkte det samme sykehuset i går ettermiddag. Visitten var også av privat karakter. Prinsen ønsket å vise sin medfølelse med overlevende og helsepersonell.

FULLSTENDIG UTBRENT: Politiet frykter å finne over hundre omkomne i den totalt utbrente togvogn H. I denne vogna kan temperaturen ha kommet opp i tusen celsiusgrader.