Du leser nå Dagbladet Pluss

Tragediene til Canadas «nye JFK»: Mistet broren og moren ble mentalt syk

President Richard Nixon skålte for at baby-Justin Trudeau en dag ville bli statsminister.

HARDTSLÅENDE: Trudeau går ikke av veien for en oppvisningksamp mot en politisk motstander. Her avbildet under årets valgkamp. Foto: Carlos Osorio/Toronto Star/ NTB Scanpix
HARDTSLÅENDE: Trudeau går ikke av veien for en oppvisningksamp mot en politisk motstander. Her avbildet under årets valgkamp. Foto: Carlos Osorio/Toronto Star/ NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CANADA (Dagbladet): Han er nesten 1,90 meter høy og muskuløs. Han har blikket, utseendet og det myke håret til en Disney-prins. Trudeau-feberen herjer i Canada, og landets nye statsminister må tåle vel så mye fokus på utseendet som politikken han er valgt inn for å føre.

Damemagneten har malt Canada rødt. Og fått sosiale medier til å koke. Alle snakker om han. I taxien. På kafeen. Over bensinpumpene. I pausen i hockeykampene.

- Denne valgkampen har nok fokusert mer på stil enn substans. Justin Trudeau har fått samme behandling som mange av hans pene, kvinnelige kollegaer har måttet tåle opp gjennom årene, med spydige og fornærmende kommentarer rettet mot utseende og følelsesliv, sier CBC-reporter Cameron MacIntosh, som dekket valgkampen for den kanadiske statskanalen, til Dagbladet.