- Tragisk at han ikke får behandling

Årsaken til at den 13-årige gutten ikke får hjelp, er Akershus fylkes mangelfulle tilbud til ungdom med spisevegring. Det mener psykiater Svein Mossige ved Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er tragisk at barnevernet igjen må finne et tilbud til et barn som helt klart faller inn under psykiatrien, sier Mossige.

Årsaken er at tiltakskjeden i Akershus er mangelfull. Fylket mangler sammenhengende tenkning. Og det mangler en ungdomspsykiatrisk behandlingsenhet, sier Mossige.

Han hadde selv den 13-årige gutten til utredning for ei drøy uke siden. Men gutten var så sjuk at han måtte sendes til øyeblikkelig hjelp-klinikken på SiA. At barnets mor er blitt forespeilet utskriving allerede til uka, overrasker ikke Mossige.

- Den som er minst suicidal må ut når en som er mer suicidal banker på døra. Så brutalt er det, sier psykiateren.

Spisevegringsavdelingen ved senteret har seks plasser, men ikke plass til den 30 kilo lette gutten, sier avdelingsleder Simon Wilkinson.

Også han kaster ballen videre til Akershus fylke. Både denne og den såkalte Christine-saken, tidligere omtalt i Dagbladet, viser at fylket har et alvorlig problem.

- Vi skal ikke fungere som noen sovepute for Akershus, sier Wilkinson. Ledelsen ved Ungdomspsykiatrisk klinikk ved SiA var ikke tilgjengelig for kommentar i helga.