Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tragisk bom

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • NATO-landene gjorde i går sitt ytterste for å redusere virkningene av bombingen av den kinesiske ambassaden i Beograd. Feiltreffet kom på det mest ubeleilige tidspunkt, og man må spørre seg hva slags resonnement som ligger bak når man velger ut bombemål som ligger slik til at det kan skje så katastrofale feil i krigføringen. I stedet for å vise vilje til å følge opp de politiske initiativene som kom fra G8-landene, satte den intensiverte bombingen natt til lørdag den gryende fredsprosessen i fare.
  • Det meldes fra Beijing at kineserne har vært i ferd med å innta en mer kritisk holdning til Milosevic. Hvis bombingen av ambassaden får som konsekvens at dette blir reversert, er det et tilbakeskritt. Men først og fremst er det russernes syn som blir avgjørende for fredsmulighetene. Og etter de første reaksjonene, er det mye som tyder på at sonderingene i FN fortsetter. De entonige beklagelsene fra NATO-landene har åpenbart dempet de forståelige utbruddene mot NATOs tragiske bom.