- Tragisk for hele menigheten

BERGEN (NTB): - Denne saken er tragisk for hele menigheten. Her er det bare tapere og ingen vinnere, sier kirkeverge Anders A. Gaup Jr. i Kautokeino menighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkeminister Jon Lilletun varslet i dag at regjeringen går til avskjedssak mot sogneprestene Olav Berg Lyngmo i Kautokeino og Arne Thorsen i Gamvik.

Olav Berg Lyngmo er for tiden på ferie, og var i dag ikke tilgjengelig for kommentar. Men den nyvalgte nestlederen i Kautokeino menighetsråd, Anne-Christine Mortensen, sier at hun synes det er veldig synd at regjeringen går til et slikt skritt.

- For meg er det et paradoks at regjeringen først handler nå etter at sognepresten brøt med biskop Steinholt alt i 1995 da det ble kjent at biskopen har et annet syn på homofilt samliv enn det som står i Bibelen, sier Anne-Christine Mortensen.

Må samles

Hun sier at menighetsrådet må samles før det vil bli avgjort hvordan rådet vil forholde seg videre i denne saken. Når det kan skje er ennå uvisst.

Anne-Christine Mortensen sier at hun ikke synes at denne saken har skapt noen splittelse i menigheten i Kautokeino.

- De bekjennende kristne i Kautokeino har alltid hatt Bibelens syn på homofilt samliv. Det hadde vi også før Olav Berg Lyngmo kom til Kautokeino som prest, sier hun.

Evaluere

Kirkeverge Anders A. Gaup Jr. sier at denne saken har ført til uenighet og splittelse innad blant de ansatte medarbeiderne i menigheten.

- Vi må nå ha en evaluering der vår arbeidsgiver, menighetsrådet, trekker opp sine tanker om framtiden for de ansatte i menigheten. I første omgang vil jeg nå samle til et stabsmøte for å drøfte situasjonen, sier Gaup.

(NTB)