Tragisk fotballfeiring i Irak

Bilbomber rammet fotballsupportere i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To bilbomber rammet fotballsupportere i Bagdad som feiret at landet har gått til finalen i asiamesterskapet i dag.

30 personer mistet livet, mens 75 mennesker ble skadd av den første bomben. Det bekrefter irakisk politi. Ofrene var i den krigsherjede hovedstadens gater for å feire fotballandslagets seier over Sør-Korea.

Bomben gikk av midt i en menneskegruppe som hadde samlet seg ved en kjent iskrembar i nabolaget Mansour vest i Bagdad.

Like etter gikk ytterligere en bilbombe av. Denne gikk av øst i byen og drepte 20 og skadet 60 mennesker. Også denne bomben var rettet mot feirende irakere.

Også etter triumfen i kvartfinalen mot Vietnam i forrige uke fikk feiringene et tragisk utfall. Da mistet fem mennesker livet etter å ha blitt truffet av skudd fra automatvåpen. Det er tradisjon å feire sportsbegivenheter med skuddsalver i landet.

Også i dag blir det meldt om skuddsalver i byen, og misnt 11 døde av streifskudd.
- Gråter av glede
Jubelscener er et sjeldent syn i Irak for tiden. Innbyggerne i et land preget av vold, kaos og nær borgerkrig lignende tilstander bruker landets fotballsuksess til å forsøke å samle landets forskjellige grupper.

- Jeg gråter nesten av glede. Moralen til landslaget representerer hvordan vi burde leve sammen, sier en fotballtilhenger fra byen Basra.

Irak møter Saudi-Arabia i finalen i mesterskapet søndag. Lagets trener Jorvan Vieira forteller om glede i den irakiske troppen.

- Det er bare glade mennesker hos oss nå. Vi er i finalen og det er veldig vanskelig for meg å sette ord på følelsene nå, sier han.

STARTET MED GLEDESSCENER: Irak slo Sør-Korea i asiamesterskapet i fotball i dag, men gledesscenene gikk over i gråt da to bomber krevde over 50 menneskeliv. Foto: SCANPIX/EPA/ALI ABBAS
STARTET MED GLEDESSCENER: Irak slo Sør-Korea i asiamesterskapet i fotball i dag, men gledesscenene gikk over i gråt da to bomber krevde over 50 menneskeliv. Foto: SCANPIX/EPA/ALI ABBAS Vis mer


(NTB)