Tragisk jul for kamelen Ernie

WASHINGTON (NTB-DPA): Kanskje lette han etter en fredelig ørkenplett, kamelen Ernie som rømte fra et julespill i Maryland i USA i går. Noen oase fant han aldri, men derimot fikk han et brutalt møte med en Volvo på motorveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ernie spilte en av hovedrollene i julespillet til den lokale metodist-kirken i Stevensville, da den plutselig ble lei av å vandre rundt med liksom-Josefer på slep.

Til de storøyde tilskuernes sjokk satte det tunge og svære dyret derfor av gårde, lei av bibelhistorie og julemas.

Ferden endte på motorveien, der indisk-fødte Vinit Mody var ute og kjørte i sin Volvo sammen med kona.

- Måtte dø

- Vi tror på karma, det som skjer det skjer. Kamelen måtte dø, vi forårsaket dødsfallet og er svært lei oss, sa Mody, som i likhet med kona ble lettere skadd i sammenstøtet.

Ernies eier, farmeren John McQueeny, var også lei seg over å ha mistet det trofaste dyret som han kjøpte fra en farm i Kansas for i underkant av 40.000 kroner i fjor.

McQueeny og sønnen var i ferd med å ikle seg kostymer for å spille vise menn, og har ingen forklaring på Ernies plutselige frihetstrang.

- Folk forstår ikke hva julen er, og kanskje denne hendelsen kan få dem til å forstå litt. Dette viser at ting kan endres på få sekunder, sa McQueeny som fortsatt har én kamel, fem lamaer, to bøfler, to kenguruer og tre australske geiter på sin «Fantasi-farm».

Dyrene leier han ut, blant annet til lokale kirkegrupper som setter opp julespill. For Ernie er karrieren som skuespiller deinitivt over, men hvem vet - kanskje han fant sine drømmers ørken i møtet med Vinit Modys Volvo.