Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tragisk Munch-sak

Leder av Stortingets kulturkomité, May-Helen Molvær Grimstad (KrF), mener det er tragisk at Freias Munch-malerier ikke lenger er norskeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så snart kulturministeren kommer hjem fra Nagano vil Munch-samlingen på Freia bli drøftet, lover May-Helen Molvær Grimstad.

Hun vil ha en bedre sikring av nasjonale kulturskatter.

Hun mener det er tragisk at ingen krevde norsk eierskap over de verdifulle bildene før konsesjonssøknaden ble innvilget i 1993.

Fra Kraft Foods AS - morselskapet til Freia Marabou - betegnes de 300 millionene Munch-maleriene representerer som småpenger.

- Økonomisk sett spiller ikke kunsten noen rolle. Jeg kan ikke tenke meg at noen her kommer til å ha innvendinger mot at maleriene blir i Norge, sier administrerende direktør Arne Jurbrant i Kraft Foods AS.

Tidligere leder av Stortingets kulturkomité, Grethe Fossum (Ap), ser ingen grunn til å tvile på at maleriene ikke skal bli i Norge.

- At vi ønsker å beholde maleriene står svart på hvitt i konsesjonssøknaden, sier Fossum.

Der heter det: «Kunstneriske utsmykninger, blant annet på Rodeløkka, vil bli bevart som en integrert del av den enkelte bedrift.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!