Politiskyting i USA

- Tragisk og helt forferdelig

To mennesker mistet livet da politiet i Los Angeles løsnet skudd under utrykning til et varehus i California. Nå har politiet frigitt videomateriale fra hendelsen.

SKUTT I PRØVEROMMET: Politiet i Los Angeles skøt og drepte en 14 år gammel jente i et prøverom da de aksjonerte mot en annen mann 23. desember 2021. Video: LAPD. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lille julaften rykket politiet i Los Angeles ut til varehuset Burlington i California etter meldinger om en mulig skyting.

En kvinne ble skadd og to personer drept. Blant dem mannen politiet antok hadde angrepet den skadde, samt en 14 år gammel jente.

Beklager dødsfallet

14 år gamle Valentina Orellana-Peralta var ute og prøvde klær i et prøverom da et streifskudd avfyrt av en politimann gikk rett gjennom veggen og traff henne. Hun døde momentant, i morens armer, ifølge LA Times.

DØDE MOMENTANT: Valentina Orellana-Peralta ble bare 14 år gammel. Bildet er frigitt i samråd med pårørende. Foto: AFP / NTB
DØDE MOMENTANT: Valentina Orellana-Peralta ble bare 14 år gammel. Bildet er frigitt i samråd med pårørende. Foto: AFP / NTB Vis mer

Los Angeles Police Department har i etterkant av hendelsen frigitt videomateriale, etter at de har mottatt massiv kritikk for måten de handlet på. Kritikken går på at politiet skal ha vært altfor raske til å bruke skytevåpen på et sted med stor fare for at tilfeldige personer kunne bli rammet.

Videopakken som er publisert inkluderer opptak fra nødsamtalene som ble ringt inn, bilder fra politiets kroppskamera og materiale fra overvåkingskameraer, melder CNN.

Politisjef Michael Moore sier han har gitt ordre om full etterforskning.

- Denne kaotiske hendelsen som førte til at et uskyldig barn døde, er tragisk og helt forferdelig for alle involverte, sier Moore, som beklager dødsfallet på det sterkeste.

- Hun blør, hun blør

Opptak fra samtaler til nødetatene viser at innringerne hadde ulike oppfatninger av situasjonen, blant annet om gjerningspersonen var utstyrt med skytevåpen.

Lokale nyhetsmedier opplyser at den antatte gjerningspersonen ikke hadde våpen på seg, men at vedkommende brukte en sykkellås og angrep flere personer. Ingen av dem ble alvorlig skadd.

Det var i varehusets andreetasje at politiet fikk øye på en skadd kvinne som blødde fra ansiktet. I videoen kan man høre politimannen i front skrike «hun blør, hun blør», etterfulgt av mannens kollega som ber vedkommende ta det med ro. Rett i nærheten befinner også den antatte gjerningspersonen seg. Like etterpå avfyrer politimannen tre skudd.

Den 24 år gamle antatte gjerningsmannen ble kort tid etter hendelsen erklært død.

Saken er nå under etterforskning. Orellana-Peraltas familie har engasjert den høyprofilerte advokaten Benjamin Crump, som blant annet representerte familien til George Floyd etter at han i 2020 ble drept av Minneapolis-politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer