Politiskyting i USA

- Tragisk og helt forferdelig

To mennesker mistet livet da politiet i Los Angeles løsnet skudd under utrykning til et varehus i California. Nå har politiet frigitt videomateriale fra hendelsen.

SKUTT I PRØVEROMMET: Politiet i Los Angeles skøt og drepte en 14 år gammel jente i et prøverom da de aksjonerte mot en annen mann 23. desember 2021. Video: LAPD. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lille julaften rykket politiet i Los Angeles ut til varehuset Burlington i California etter meldinger om en mulig skyting.

En kvinne ble skadd og to personer drept. Blant dem mannen politiet antok hadde angrepet den skadde, samt en 14 år gammel jente.

Beklager dødsfallet

14 år gamle Valentina Orellana-Peralta var ute og prøvde klær i et prøverom da et streifskudd avfyrt av en politimann gikk rett gjennom veggen og traff henne. Hun døde momentant, i morens armer, ifølge LA Times.

Los Angeles Police Department har i etterkant av hendelsen frigitt videomateriale, etter at de har mottatt massiv kritikk for måten de handlet på. Kritikken går på at politiet skal ha vært altfor raske til å bruke skytevåpen på et sted med stor fare for at tilfeldige personer kunne bli rammet.

Videopakken som er publisert inkluderer opptak fra nødsamtalene som ble ringt inn, bilder fra politiets kroppskamera og materiale fra overvåkingskameraer, melder CNN.

Politisjef Michael Moore sier han har gitt ordre om full etterforskning.

- Denne kaotiske hendelsen som førte til at et uskyldig barn døde, er tragisk og helt forferdelig for alle involverte, sier Moore, som beklager dødsfallet på det sterkeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.