Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tragisk og mislykket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George W. Bush stilte til valg i 2000 som den omsorgsfulle konservative kandidaten som skulle samarbeide på tvers av politiske skillelinjer. Utdanningspolitikk skulle definere hans tid som president.

Åtte år er gått siden den gangen. I sju år har Bush vært president etter at han ble innsatt av Høyesterett. Mandag kveld sto han i Kongressen som en av de aller mest ideologiske og splittende presidenter

i historien. Og som en av de minst populære. Han truet Kongressen med utstrakt bruk av veto dersom den ikke følger hans linje. Han avleverte til og med en halvkvedet trussel mot den økonomiske redningspakken som det er tverrpolitisk enighet om, dersom Senatet føyer til sosialt innrettede tiltak som både vil styrke stimuleringseffekten og hjelpe folk som trenger hjelp.

George W. Bush ble en tragisk og mislykket

president. Han regjerte da USA ble utsatt for det sjokkartede terrorangrepet på World Trade Center i 2001. Nasjonen samlet seg om ham, og verden samlet seg bak USA for å svare på dette angrepet. Han brukte denne politiske kapitalen til å gjennomføre en høyreradikal maktpolitikk innenlands kombinert med en aggressiv utenrikspolitikk. Den hadde som mål å sette til side internasjonal lovgivning og internasjonale organer som FN, og erstatte dette med et amerikansk hegemoni.

Soldater og sivile dør både i Afghanistan og Irak seks år etter angrepene, og ingen snarlig løsning er ikke sikte noen av stedene. Bush overlater begge konfliktene til sin etterfølger.

Så seint som i fjor avviste Bush at global oppvarming er menneskeskapt. Mandag kom han med en halvhjertet tilslutning til en internasjonal klimaavtale. Hvordan dette kan være musikk i den norske miljøministerens ører, er uforståelig. Erik Solheim må være holdt for narr i Det hvite hus slik det amerikanske folk og størsteparten av verden er holdt for narr av president George W. Bush i sju år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media