Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tragisk sak som skal granskes

- Dette er en dypt tragisk sak som skal granskes. Dersom granskingen avslører for dårlige rutiner, må rutinene bedres, sier fylkesordfører i Akershus, Ragnar Kristoffersen, til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsfallet politietterforskes

Både han og fylkesrådmann Morten Fjeldstad gir saken førsteprioritet. For det finnes ingen unnskyldning for å la være å gi øyeblikkelig hjelp.

- Slik hjelp skal gis uansett. I slike tilfeller betyr økonomi ingen ting, sier fylkesrådmann Morten Fjeldstad.

Både fylkesordfører Ragnar Kristoffersen og fylkesrådmann Morten Fjeldstad etterlyser tiltak fra sentrale myndiheter. De mener sentrale myndigheters krav om handling og reaksjon også er avhengig av en fylkeskommunens økonomi.

  • Ingen andre fylkeskommuner i landet opplever så sterk befolkningsvekst.
  • Ingen andre fylker opplever så sterkt press i helse- og utdanningssektoren. Samtidig blir det bevilget for lite penger.
  • Rattsø-utvalget påviste at Akershus fylkeskommune har vel 500 millioner kroner for lite i driftsinntekter per år når man tar hensyn til de ansvarsoppgavene den er pålagt å løse.
  • Samtidig presser staten nye, kostnadskrevende oppgaver på fylkeskommunene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!