Politimannens tidligere arbeidsgiver:

- Tragisk

Et ektepar er funnet døde på Kolbotn. Tidligere arbeidsgiver bekrefter at en av dem har bakgrunn fra politiet.

ETTERFORSKNING: Tekniske og taktiske undersøkelser er påbegynt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Tekniske og taktiske undersøkelser er påbegynt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag fant politiet to døde personer i en leilighet på Kolbotn i Follo. Det ble funnet en mann og en kvinne med store skader, som begge ble bekreftet omkommet på stedet. De var gift og i 40-åra.

Den avdøde mannen har bakgrunn fra politiet. En av hans tidligere politiarbeidsgivere bekrefter at han var ansatt hos dem for noen år siden.

- Vi opplever saken som tragisk, men har ingen kommentar utover dette, skriver de i en e-post til Dagbladet torsdag.

Mannen har de siste åra vært ansatt på Politihøgskolen. Dagbladet har vært i kontakt med pressevakten til høgskolen, som bekrefter at en av de avdøde var ansatt hos dem.

- Dette er en tragisk sak, og våre tanker går naturlig nok til familie, venner og kolleger som berøres av dødsfallene. Ansatte ved Politihøgskolen ivaretas nå i tråd med de prosedyrer vi har, skriver pressevakt Runar Kvernen til Dagbladet.

Onsdag bekreftet politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt overfor Dagbladet at de vil vurdere etterforskernes habilitet i saken.

ETTERFORSKER: Natt til onsdag opplyser Øst politidistrikt at de har iverksatt drapsetterforskning etter at to voksne personer har dødd som følge av en alvorlig voldshendelse på tettstedet Kolbotn i Nordre Follo kommune. Vis mer

- Vil den avdøde mannens historie som politi påvirke etterforskningen?

- Det var Politihøgskolen som gikk ut med denne informasjonen. Det er politiet i Øst som etterforsker saken, og habilitet blir vurdert, sier Marthinsen.

Politiadvokaten vil ikke si noe om hendelsesforløpet. Hun forteller at obduksjonsrapporten vil vise hva som har skjedd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer