Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trailer-aksjon i Oslo

Et 50-talls trailersjåfører vil klokken 18.00 i kveld kjøre i kolonne i Oslo sentrum og protestere mot det de mener er uholdbare parkeringsforhold i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom denne aksjonen ikke fører fram og Oslo kommune ikke lover bedre parkeringsmuligheter kan trailersjåførene komme til å blokkere innfartsveiene til Oslo, E6 og E18, sier lederen i Norske Yrkessjåførers Forening/Norsk (NYF/NR) Rutebilarbeiderforb und, Geir Sundet til NTB.

I tillegg til NYF/NR støtter Norsk Transportarbeiderforbund, Norsk Lastebileier-Forbund og Truckers International Association søndagsaksjonen.

- Vi transporterer varer Oslos befolkning trenger. Da er det håpløst at det ikke finnes noen steder vi kan stå uten å få bot. Forholdene er særlig dårlige på Oslo kai, framholder Sundet.

Deltakerne i søndagens demonstrasjon skal samles på kaia i Oslo klokka 17.00. Deretter skal de kjøre opp rundt Stortinget, ned Karl Johansgate, rundt Rådhuset og ned til kaia der de skal møte byråden for miljø og samfunn, Kari Egeland Eliassen.

- Vi gjør dette for å vise Oslos befolkning at dette er et stort problem. Hvis det ikke blir løst snart, tør ikke jeg garantere for sjåførenes handlinger. Mange av dem har allerede vært hissige på å blokkere innfartsveiene til Oslo, dette kan bli en realitet dersom vi ikke kommer fram til en løsning med kommunen, understreker Sundet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!