Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trailer gikk i lufta ved flyplassen i Bologna

To omkom, flere titalls personer skadd.

VIDEO: To omkom og flere titalls personer ble skadd da en trailer eksploderte i Bologna i Italia. Video: NTBVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motorveien ved flyplassen i Bolgona i Nord-Italia ble i ettermiddag rystet av en kraftig eksplosjon. Ei stor ildkule ble sett, og området ble dekket av svart røyk.

Ifølge nyhetsbyrået ANSA eksploderte en trailer med brannfarlig last på motorvei A14. Ifølge storavisa Repubblica ble to personer drept og rundt 70 skadd, hvorav 14 alvorlig.

Video og bilder av eksplosjonen og etterspillet florerer på sosiale medier, og viser at deler av motorveibrua på åstedet har kollapset. Ifølge Repubblica rammet eksplosjonen to bilforhandlere under brua, hvor de parkerte bilene «kjedeeksploderte».

Elleve carabinieri (halvmilitære politifolk) og to polititjenestemenn er blant de skadde; de var allerede på stedet grunnet en tidligere ulykke.

Innsatsleder for brannvesenet, Giavanni Carella, forteller til TV-kanalen Sky TG24 at traileren trolig fraktet LPG (propangass), og sier mange av de skadde ble truffet av glassfragmenter.

Den nærliggende flyplassen melder på Twitter at ulykken ikke har noe med dem å gjøre, og at flytrafikken går uforstyrret.

Dagbladet følger saken.

EKSPLOSJON: Flere titalls personer skal være skadd etter at en trailer gikk i lufta. Video: NTB Scanpix Vis mer