Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trailer i feil retning på Gardermoen

Sjåføren snudde og kjørte mot kjøreretningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Situasjonen oppsto da sjåføren skulle kjøre inn foran selve flyplassterminalen og måtte velge mellom ankomst og avgang. Sjåføren kjørte feil og valgte å snu og kjøre 30-40 meter mot kjøreretningen for å komme tilbake.

- Det skjedde rett foran terminalen. Sjåføren kom fra en 50-sone, og ved innkjøringen til terminalen valgte han feil løp, snudde og kjørte tilbake 30-40 meter, sier politiførstebetjent Terje Ulfsten til Dagbladet.no.

Sjåføren oppdaget selv at han kjørte feil.

- Vi har tatt midlertidig beslag i førerkortet hans. Det oppsto ikke noen farlig situasjon, sier Ulfsten.

- Var det noen fare for at sjåføren skulle kjøre ut på veien i feil kjøreretning?

- Nei, han skulle bare tilbake til riktig løp og hadde ikke tenkt å kjøre ut på E6.

Det er ikke første gang at sjåfører har trøbbel med retningene på vei inn til Gardermoen. Når man først har kjørt feil foran terminalen, er det ikke mulig å snu. I stedet må man kjøre rundt hele området for å komme tilbake til veien.

- Det er ikke første gang at folk snur i den passasjen. Det er et problem. Det spesielle her er at det var en trailer, sier Ulfsten.

Mange velger feil

Også på veien til og fra flyplassterminalen og på E6 ved Gardermoen hender det at sjåfører velger feil fil. For et år siden ble en trailer stoppet i feil kjøreretning, og sjåførens førerkort ble beslaglagt.

I august skrev Romerikes Blad at biler kjører i feil kjøreretning mellom Gardermoen og E6 minst én gang i måneden. Politiet har gitt rapport både til Statens Vegvesen og til flyplassledelsen om det livsfarlige problemet.

18.april 2003 kjørte en kvinne 12 kilometer i feil kjørebane i høy hastighet. Kjøringen endte i tragedie: En nybakt pappa, hans lille datter og barnets oldemor ble drept da de ble truffet av dødssjåføren. Barnets mor overlevde ulykken, men fikk alvorlige skader.

Kvinnen som kjørte i feil fil, overlevde.

FORVIRRING:</B> Veien til terminalen er enveiskjørt, og hvis man velger feil og kjører til adkomst i stedet for avgang eller omvendt, er det ingen mulighet til å snu. I stedet må man kjøre rundt bygget og ut på veien igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!