Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trailer jevnet bomstasjon med jorda

En person lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ulykken skjedde på Slitu ved bomstasjonen på nye E18 i Eidsberg kommune i Østfold, mellom Askim og Mysen.

Den nye bomstasjonen, som er bygd opp etter en brann i fjor, var ubemannet.

- Det vi vet er at bomstasjonen er borte. Eller jevnet med jorda. Det har vært innblandet en trailer og en personbil, der traileren sannsynligvis først har truffet personbilen, deretter bomstasjon, sier operasjonsleder Frank Opdahl ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no

Han opplyser at en person i personbilen er lettere skadd.

- Vi vet ikke nøyaktig hvordan dette har skjedd, men personbilen har sannsynligvis stått stille foran bomstasjonen mens traileren kom bakfra og traff den. Det er tett tåke og dårlig sikt i området, sier Opdahl.

Etter at trailersjåføren fikk forklart seg for politiet ble det klart at ulykken skjedde ved at trailersjåføren fikk sleng på kjøretøyet i det den skulle bytte fil foran stasjonen. Han traff først bilen og deretter tok han med seg hele bomstasjonen.

Brant ned
I august i fjor brant den splitter nye bomstasjon på Slitu ned til grunnen. Det viste seg at etterpå at brannen var påsatt. Stasjonen ble bygd opp igjen, men i dag gikk det altså galt igjen.


- Jeg ville ikke ha sittet i bomstasjonen der, sier operasjonsleder Oppdal.

Arne Antonsen, driftssjef i G4S som har ansvaret for bomstasjonen, avviser at de er ulykkesforfulgt.

- Ting skjer og tilfeldighetene rår. Forsikringen vil dekke skader og eventuelt tap etter dagens trafikkulykke, sier han til Dagbladet.no

Sabotasje

LETTERE SKADD: En person ble lettere skadd i kollisjonen som jevnet bomstasjonen med jorden. Foto: Thomas Hellgren-Steudel
LETTERE SKADD: En person ble lettere skadd i kollisjonen som jevnet bomstasjonen med jorden. Foto: Thomas Hellgren-Steudel Vis mer

Flere bommer på E18 har tidligere blitt utsatt for sabotasje. I 2002 ble det funnet fire brannbomber i bomstasjonen ved Fossum bro i Spydeberg. Det ble også avfyrt et skudd mot den samme bomstasjonen, melder NTB.

- Dette dreier seg om den samme bomstasjonen som brant ned i fjor- det vil si den nye. Men vi har ingen grunn til å tro at dette handler om sabotasje, sier operasjonslederen.

Saken vil nå bli etterforsket, og trailersjåføren har rutinemessig blitt fratatt førerkortet.

image: Trailer jevnet bomstasjon med jorda
<B>STORE SKADER</B>: Traileren traff sannsynligvis først personbilen, deretter bomstasjon.
<B>FIKK SLENG</B>: I tilegg var det tett tåke og dårlig sikt i området.
<B> ETTERFORSKES</B>: Saken vil nå bli etterforsket, og trailersjåføren har rutinemessig blitt fratatt førerkortet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media