Trailer med blankslitte dekk kjørte rett i Bent (41)

I for stor fart og med blankslitte dekk fikk den polske trailersjåføren vannplaning og kom over i motsatt veibane. Der traff den bilen Bent Fosseli Tønnesen kjørte.

VANT I RETTEN: Bent Fosseli Tønnesen (41) fra Kristiansand ble hardt skadd i en front-mot-front-kollisjon med en svenskregistrert trailer i september 2006. Nylig ble han i tingretten tilkjent en millionerstatning fra det svenske forsikringselskapet Trygg-Hansa.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VANT I RETTEN: Bent Fosseli Tønnesen (41) fra Kristiansand ble hardt skadd i en front-mot-front-kollisjon med en svenskregistrert trailer i september 2006. Nylig ble han i tingretten tilkjent en millionerstatning fra det svenske forsikringselskapet Trygg-Hansa. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Det ble starten på en kamp mot døden og en seks år lang strid for en erstatning som skal vare livet ut.  - Det har føltes vondt, sårende og støtende, sier Linda Tønnesen til Dagbladet om tida etter ulykken og fram til i dag. Hun er kona til Bent Tønnesen og snakker på vegne av de to. På grunn av ulykken har ektemannen problemer med å uttrykke seg og har utydelig tale. Nylig vant han i retten mot det svenske forsikringsselskapet Trygg-Hansa Försäkrings AB og ble tilkjent en millionerstatning.   Var på jobb Ulykken skjedde 28. september i 2006 på E39 ved Lenesfjorden i Lyngdal. 41-åringen fra Kristiansand var på jobb som inspektør for Det Norske Veritas og kjørte en Peugeot personbil da han ble truffet av et svenskregistrert vogntog.

Tre av dekkene på traileren var fullstendig nedslitte. Veibanen var våt, vogntoget holdt for høy fart og fikk vannplaning. Det havnet i feil kjørebane og frontkolliderte med Tønnesens bil. Bevisstløs ble han fraktet til sykehus der det blant annet ble påvist nakkebrudd, hjernestammeskade og ansiktsskader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer