Trailer med potensielt ekstremt farlig radioaktivt materiale stjålet

Var på vei med medisinsk avfall til avfallslager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En trailer lastet med radioaktivt, medisinsk materiale er blitt stjålet i Mexico, melder Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) iføgle BBC.

Mexico har selv rapportert inn saken for IAEA som overvåker bruken av radioaktive stoffer. De opplyser at traileren inneholdt en «farlig radioaktiv kilde» som brukes i kreftbehandling da den ble stjålet mandag.

Det radioaktive materialet skulle fraktes fra sykehuset til et avfallslager da det ble stjålet i nærheten av Mexico City.

Mexicos avdeling for atomsikkerhet sier at materialet var forsvarlig forseglet da det ble stjålet, men at det kan være ekstremt farlig hvis det blir fjernet fra forseglingen eller skadet.

Ifølge lokale medier ble traileren, en 2,5 tonns Volkswagen Worker, stjålet fra en bensinstasjon i Tepoljaco, i utkanten av hovedstaden Mexico City.

Politiet søker nå etter traileren og har sendt ut en pressemelding for å advare publikum om den potensielle faren.

Materialet kan ikke brukes i et vanlig atomvåpen, men det kan i teorien brukes i en såkalt «skitten bombe», et sprenglegeme som vil kunne spre det radioaktive materialet over et stort område.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.