Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trailer mot trailer - den ene sjåføren døde

Alvorlig ulykke ved Lyngdal i kveld - E39 stengt til over midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): All trafikk på sørlandske hovedvei E39 vil være  sperret til over midnatt ved Lyngdal etter en alvorlig trafikkulykke i kveld ved Lenefjorden, like øst for Lyngdal. To vogntog kolliderte, og politiet fikk melding om ulykken kl. 19.36.

 Den ene sjåføren er omkommet, mens sjåføren i den andre traileren slapp med lettere fysiske skader.  Den omkomne sjåføren ble først skåret løs fra vraket ved 22.40-tiden.

Begge trailerne er norskregistrerte. Det var ingen passasjerer i ulykkesbilene.

Fredagstrafikken, som er ekstra tett i forbindelse med starten på høstferien, blir omidirigert.

Hovedredningsentralen fikk først beskjed om å sende et Sea King redningshelikopter, men fikk kontrabeskjed noen minutter seinere.-Vi fikk opplyst at det ikke var noe vi kunne gjøre, sier vakthavende ved HRS til Dagbladet.no

I følge Fædrelandsvennen var dette den tredje trailerulykken på strekningen i løpt av to døgn. Det er glatt veibane på stedet i kveld etter regnvær, i følge avisa.

Omkjøring i flere timer

-E39 mellom Lyngdal og Mandal kan bli stengt i flere timer framover, men fra 20.30-tiden har vi kommet i gang omdirigering av trafikken. Tungtrafikken må beregne om lag 80 kilometer omkjøring,  mens annen trafikk slipper med om lag 30 kilometer omvei, sier Torgeir Haugland ved Vegttrafikksentralen i Porsgrunn til Dagbladet.no.

Trailere må kjøre riksvei 455 til Sveindal og videre med riksvei 42 til Eiken inn på riksvei 43 til Lyngdal. Småtrafikken blir dirigert via riksvei 461 til Kvås inn på riksvei 43.

Trafikken blir omdirigert både ved Mandal og øst for ulykkesstedet ved Lenefjorden.