HASJBØLGE: I løpet av årets tre første kvartaler har Tollvesenet beslaglagt 830 kilo hasj og marihuana. Med beslagene i oktober er tallet doblet.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX  .
HASJBØLGE: I løpet av årets tre første kvartaler har Tollvesenet beslaglagt 830 kilo hasj og marihuana. Med beslagene i oktober er tallet doblet. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .Vis mer

Trailer stanset med 560 kilo hasj i Larvik

- Hittil i år har vi beslaglagt 1,5 tonn hasj, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse. Det er fire ganger så mye som i hele 2010.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig ble norgeshistoriens største hasjbeslag gjort i Larvik. Tollerne sto klare da et utenlandskregistrert vogntog ankom med danskebåten fra Hirtshals klokka 2 natt til søndag sist helg.

I bagasjen hadde den nederlandske trailersjåføren 560 kilo hasj, opplyser Tollvesenet.

- Det var på bakgrunn av sjåførens oppførsel og avvik i papirene at dette vogntoget ble plukket ut for kontroll, sier kontorsjef Audun Rønningen ved Tollvesenet i Larvik til NRK.

Nederlenderen, som er i 40-årene, er varetektsfengslet for fire uker, hvorav to i full isolasjon. Narkotikaen han hadde med seg, har ifølge Tollvesenet en antatt gateverdi på 75 millioner kroner.

I løpet av årets tre første kvartaler har Tollvesenet beslaglagt 830 kilo hasj og marihuana. Med beslagene i oktober er tallet doblet.

- Dette er ny rekord. Vi har 1.500 kilo hittil i år, og bare i oktober alene har vi tatt nesten 800 kilo, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse.

I hele fjor beslagla tollerne i Norge til sammenligning 363 kilo hasj.

(NTB)