Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trailer veltet over personbiler på Bastøferja

Én person er meldt skadd.

ULYKKE: En trailer har veltet på Bastøferja, som går mellom Moss og Horten, melder Sør-Øst politidistrikt. Video: Bengt Berg. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

HORTEN/OSLO (Dagbladet): En trailer har veltet på Bastøferja, som går mellom Moss og Horten, melder Sør-Øst politidistrikt.

Ferja var på vei til Horten. Traileren har ifølge en oppdatering veltet over flere personbiler.

Ingen i personbilen

- En lastebil har veltet under overfarten. Den har veltet over en personbil, som har store materielle skader. Velten har også ført til at en annen lastebil har forflyttet seg. Det er også flere andre biler som har skader, med alt fra småskader til større skader, sier politiets operasjonsleder Marius Fosvold til Dagbladet.

KNUST: En personbil er flatklemt av traileren. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NTB Scanpix
KNUST: En personbil er flatklemt av traileren. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NTB Scanpix Vis mer

- Det var heldigvis ingen i personbilen som ble knust av vogntoget. Fører av tungtransporten var i bilen, men framstår som lettere skadd. Vi sikrer skadestedet, det er noe diesellekkasje fra vogntoget, og vi har hatt på ti-tolv sekker med absorberende bark, uttaler vakthavende brannsjef Hans-Otto Schjerven i Vestfold interkommunale brannvesen på Facebook.

- Føreren av traileren er fraktet til legevakta, men er heldigvis ikke alvorlig skadd, sier politiets innsatsleder Svenn Arne Heian til Dagbladet.

Etterforsker

I en driftsmelding på sine hjemmesider skriver rederiet at et av fartøyene på strekningen må kansellere sine avganger inntil videre.

Det blåser ifølge Yr.no frisk bris i Horten klokka 09.00, men Vestfold interkommunale brannvesen skriver på Facebook at det en time tidligere, da ulykken skjedde, blåste opp mot liten storm i området.

Politiet undersøker om ulykken skyldes at kjøretøy på dekk har forflyttet seg på grunn av været.

- Det er mye vind og sjø, så det er en nærliggende tanke, men vi er på stedet og etterforsker, sier operasjonsleder Fosvold.

STERK VIND: Det var sterk vind på havstrekningen da ulykken skjedde. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NTB Scanpix
STERK VIND: Det var sterk vind på havstrekningen da ulykken skjedde. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NTB Scanpix Vis mer

Bendix Klykken, driftssjef i rederiet Bastø Fosen, sier at ulykken etter alt å dømme skyldes én enkelt brottsjø. Sjøen framstår ikke som spesielt urolig i 10-tida.

- Det ble ikke vurdert som et sikkerhetsproblem å kjøre. Vanligvis kjører ferja opp mot en brottsjø, men her så de den ikke i mørket, sier Klykken til Dagbladet.

Den øvrige ferjetrafikken går som planlagt, også etter ulykken.

Holder folk på avstand

Politiet skriver i en oppdatering at hendelsen skjedde 10 minutter fra Horten kai.

Det er ikke meldt om at farlig gods er innblandet i ulykken, og politiet melder klokka 08.43 at nødetatene har kontroll på situasjonen.

Klokka 08.33 ligger ferja til kai i Horten, nødetatene er på stedet.

I 09.30-tida er biler som ikke var innblandet i ulykken, i ferd med å kjøre av ferja. Tilskuere holdes bak et gjerde på kaia.

SPERRINGER: Politiet har satt opp sperringer på ferjekaia. Foto: Bengt Berg / Dagbladet
SPERRINGER: Politiet har satt opp sperringer på ferjekaia. Foto: Bengt Berg / Dagbladet Vis mer