Trailerforbud på Sørlandet i natt

Politiet på Sørlandet nekter alle trailere å kjøre på E 18 mellom Grimstad og Kristiansand og oppfordrer også alle andre til å la bilen stå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Sørlandet nekter alle trailere å kjøre på E 18 mellom Grimstad og Kristiansand og oppfordrer også alle andre til å la bilen stå.

Mens politiet onsdag kveld forberedte seg på nok et døgn med kraftig vind, kulde og elendige kjøreforhold, ble alle trailere nektet å bevege seg ut på veiene.

- Vi har lagt ned kjøreforbud gjennom natt til torsdag i håp om å få ryddet hovedveiene. Det er helt krise mellom Grimstad og Kristiansand. Det totale kaos råder på veiene og vi har veldig store problemer med å få løst opp situasjonen, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til NTB ved 01-tiden torsdag.
- La bilen stå
Gjennom hele onsdagen var det fullstendig kaos langs veiene og problemene bare fortsatte ut over natten.

- Folk må ikke bevege seg ut på veien. I så fall så kommer de ikke fram, slår Steinsland fast.

Til tross for en rekke ulykker og uhell onsdag registrerte politiet i Agder til alt hell bare én trafikkulykke med personskade. Den skjedde da en trailer kolliderte med to personbiler.

- To personer ble brakt til sykehus, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader, opplyser Steinland.


Dårlige dekk
Kraftig vind, kulde og snøfokk førte til store trafikkproblemer på sørlandsveiene med en mengde vogntog som kjørte seg fast.

Noen ble stående på grunn av dårlige dekk, andre fordi veien foran dem hadde snødd igjen.

- Det fører til at brøytebilene mange steder ikke kommer fram. Dette fører til vanskelige kjøreforhold, som igjen fører til mer kø og flere ulykker, sier Steinsland.

Bilredningsselskapene på Sørlandet klarte på sin side ikke å ta unna alle oppdragene.


Illevarslende
Politiet og Biltilsynet sto utplassert på ferjeleiene og på to steder ved hovedveiene for å kontrollere dekkvaliteten og håndheve kjettingpåbudet tidligere onsdag.
KAOS PÅ KAIA: På ferjekaia i Kristiansand stoppet onsdag Vegvesenet alle trailere og sjekket dekkene før de fikk fortsette. De trailerne som ikke har gode nok dekk eller kjettinger, må pent bli værende på kaia til været bedrer seg. Foto: SCANPIX
KAOS PÅ KAIA: På ferjekaia i Kristiansand stoppet onsdag Vegvesenet alle trailere og sjekket dekkene før de fikk fortsette. De trailerne som ikke har gode nok dekk eller kjettinger, må pent bli værende på kaia til været bedrer seg. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi prøver å bøte på situasjonen, men vi er forberedt på betydelige trafikale problemer det neste døgnet også. Værmeldingen for torsdag er så godt som identisk med det været vi har hatt i dag, sier Steinsland.


Glatte veier


Også Oslo-politiet opplevde store vanskeligheter på veiene onsdag, og rykket i løpet av timene mellom 09.30 og 17.00 ut på 13 ulykker - ingen av dem med alvorlige skader.

- Det er typisk for ulykker når det er glatte veier. Mange ulykker, men få skader. Folk kjører tross alt forholdsvis pent, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Even Jørstad, til NTB.

(NTB)