Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trailersjåfør anmelder politiet

STAVANGER (Dagbladet): - Se her, jeg er en typisk trailersjåfør, men slett ingen kriminell! tordner sjåfør Stein Erik Vik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går anmeldte Stein Erik Vik politimester Olav Sønderland i Stavanger for ærekrenkelser. Stavanger-politiet etterlyser en «trailersjåførtype» i Tina-saken.

Trailersjåfør Vik sier at han og svært mange kolleger er opprørt over at politiet henger ut en yrkesgruppe. For å vise sitt hjertelag, har Vik tatt initiativet til Tina-aksjonen og oppfordrer Norske yrkesbilsjåførers forbund om å opprette en konto for pengeinnsamlingen.

Politimester Sønderland ser ikke noe negativt i å bruke betegnelsen «trailersjåførtype».

- Hensikten var å komme i kontakt med en bestemt person i en bil, et vitne.

- Hva er for deg en typisk trailersjåfør?

- Det vil jeg avstå fra å kommentere, sier politimester Sønderland. Viks anmeldelse er levert til politiet i Arendal.

Ustelt, svær

I pressemeldingen fra politiet blir «trailersjåførtype» karakterisert slik:

«Mann, stor, svær og robust kroppsbygning, tykt, mørkt og bustet hår med fall, ustelt, kort skjegg, lys hudfarge, men brun og frisk, sannsynligvis norsk.»

Trailersjåfør Stein Erik Vik legger til:

- Han har vel gjerne tresko, tjukk lommebok med kjetting, møkkete dongeribukse og har ikke vasket seg de tre siste månedene!

Vik vil rive ned myten om yrkessjåførene, og tror kollegene vil slutte mannjevnt opp om Tina-aksjonen.

- Politiet tilgriser vår profesjon. De kunne visst ikke finne noe verre, derfor æreskjeller de oss, mener Vik, som nettopp kom hjem med danskeferja, og der var politiets stempling tema rundt stambordet.

- Bur dem inne!

Sjåførene krever en uforbeholden unnskyldning fra politiet.

-Yrkessjåførene er våkne personer som jobber til alle døgnets tider, politiet trenger vår hjelp. Nå starter vi Tina-aksjonen for å hjelpe familien og dem som leiter. Hvis noen har gjort Tina noe vondt, må de bures inne og aldri komme ut blant folk - det betyr livsvarig fengsel, er nå min mening, sier Stein Erik Vik.

ANMELDER: Trailersjåfør Stein Erik Vik i Arendal har anmeldt Stavanger-politiet for ærekrenkelser.