Trailersjåfør dømt for bildrap

Forsvarer mente et illebefinnende var årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eidsvoll tingrett har dømt en 29 år gammel trailersjåfør fra Stjørdal til 120 dagers fengsel etter en dødsulykke på E6 ved Jessheim i juli 2003.

Trailersjåføren kjørte inn i en liten lastebil som midlertidig hadde stanset på veiskulderen til avkjøringsfeltet til Jessheim.

Føreren av lastebilen, en mann fra Ullensaker, omkom, mens 29-åringen og hans kvinnelige passasjer slapp fra ulykken med mindre skader.

Det var etter rettens mening ren uoppmerksomhet som førte til ulykken, skriver Romerikes Blad. Stjørdal-mannen ble dømt både for uaktsomt drap med motorvogn og for uaktsom kjøring. Halvparten av straffen ble gjort betinget.

Tingretten utelukker at lastebilsjåføren som omkom, kan bebreides for ulykken. Lastebilen representerte ingen trafikkhindring, mener retten.

29-åringens forsvarer, advokat Christian Wiig, mente at et illebefinnende kunne være årsaken til ulykken. Stjørdal-mannen hadde i 1995 en hjerneblødning som medførte nedsatt hukommelse.

Dette ble utelukket av tingretten, som viste til at mannen ikke har hatt noen slike problemer etter hjerneblødningen for ti år siden. (©NTB)