Trailersjåfør erkjente straffskyld 17 år etter å ha begått overgrep

Med ofrene i rettssalen erkjente en 42 år gammel mann straffskyld for overgrep 17 år etter at to jenter på seks og sju år ble voldtatt på Romsås i Oslo i 2000.

17 ÅR GAMMEL SAK: To jenter på seks og sju år ble i 2000 voldtatt ved en lekeplass på Romsås i Oslo. Her etterforsker politiet saken. Tross 100 tips og det politiet kaller en intens etterforskning, fant de ingen gjerningsmann og saken ble henlagt samme år. Nå er den gjenåpnet, og den tiltalte mannen erkjenner straffskyld. Foto:Arne V. Hoem/Dagbladet
.

Foto:Arne V. Hoem/Dagbladet
17 ÅR GAMMEL SAK: To jenter på seks og sju år ble i 2000 voldtatt ved en lekeplass på Romsås i Oslo. Her etterforsker politiet saken. Tross 100 tips og det politiet kaller en intens etterforskning, fant de ingen gjerningsmann og saken ble henlagt samme år. Nå er den gjenåpnet, og den tiltalte mannen erkjenner straffskyld. Foto:Arne V. Hoem/Dagbladet . Foto:Arne V. Hoem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Saken startet i Oslo tingrett mandag morgen. Mannen erkjente straffskyld på spørsmålet om de grove seksuelle overgrepene han begikk mot de to små jentene bak Tiurleiken skole på Romsås i Oslo i juni for 17 år siden.

Begge kvinnene, som i dag er 21 og 22 år gamle, var til stede da saken startet i retten. Saken startet med at de 17 år gamle dommeravhørene av jentene, tatt kort tid etter overgrepene, ble avspilt i retten.

- Først var han snill, så ble han skikkelig sinna, forklarte den ene jenta om den tiltalte på videoopptaket.

Så forklarte hun at han gjorde det som nå står i tiltalen.

Truet med å drepe

Med trusler om å drepe dem begikk trailersjåføren en fullbyrdet voldtekt av den ene jenta mens den andre ble kommandert til å se på. Begge måtte kle av seg på underkroppen og på samme måte som med venninnen ble også den andre jenta tvunget til å se på mens mannen forgrep seg mot den andre.

-Jeg skreik, han sa jeg ikke skulle skrike. Og han holdt meg på munnen. I skogen, sa jenta videre i dommeravhøret.

Aktor, statsadvokat Trude Antonsen, sa i innledningsforedraget at det for den ene fornærmede kreves det i tillegg til oppreisning, erstatning for økonomisk tap, også fremtidig inntektstap.

- Hun har i dag depresjon og posttraumatisk stresslidelse, som knyttes til dette, sa aktor.

Tatt for spritsmugling

42-åringen, som er trailersjåfør, ble til slutt pågrepet etter at politiet fikk klaff på DNA-treff.

Mannen nektet derimot straffskyld for to andre forhold der han skal ha begått overgrep mot sin egen stedatter i en periode fra 2004 eller 2005 og til februar 2006.

Han vedgikk straffskyld for besittelse av nær 15 000 filer med overgrepsbilder av barn.

Mannen ble avslørt etter en spritsmuglerdom i Sverige i 2014. Da han ble overført for å sone straffen i Norge ble det rutinemessig tatt DNA-prøve av ham. Den viste seg å stemme overens med en prøve sikret fra et ofrene på Romsås i 2000.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer