Trailersjåfør siktet for voldtekter av prostituerte

Utga seg også for å være politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk trailersjåfør er siktet for fem voldtekter på Sørlandet og Østlandet. Mannen sier han ville ramme prostituertes bakmenn og utga seg også for å være polititjenestemann.

Den 41 år gamle mannen ble pågrepet 6. mars og har sittet i varetekt siden. Til sammen ti etterforskere har på det meste jobbet med saken, og også Kripos er involvert, skriver Stavanger Aftenblad.

- Så langt mistenker vi at siktede har voldtatt fem kvinner. Miljøet han har operert i, er et miljø som ikke vanligvis går til politiet for å anmelde overgrep. Etterforskningen har vært krevende, sier politiadvokat Karen Mork.

Mannen erkjente å ha hatt seksuell omgang med to av de fornærmede da han ble avhørt av politiet første gang, men hevdet at det var frivillig fra kvinnenes side.

- Min klient har forklart at han ønsker å ramme prostitusjonens bakmenn. Han har hatt et ønske om å nøste opp i miljøet og å sende bakmennene en advarsel, sier mannens forsvarer Knut Lerum.

Ifølge avisen har den siktede i flere møter med prostituerte utgitt seg for å være politimann, angivelig for lettere å få informasjon fra kvinnene. Han har også erkjent at han ofte hadde med seg pistol i sine møter med prostituerte, men har hevdet at det kun var fordi han ville overbevise dem om at han virkelig var politi.

Den gifte trailersjåføren er ikke tidligere straffet for lignende forhold i hjemlandet.

- Min klient nekter for voldtekt. Han sier tvert imot at han har ønsket å støtte og å hjelpe disse kvinnene, sier Lerum.

Mannen vil ikke motsette seg forlenget fengsling når fengslingsperioden går ut mandag, sier Lerum.

(NTB)