Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trailersjåføren fulgte GPS-en men her ble det full stopp

Ifølge bilbergingsfirma er det ikke uvanlig at trailere roter seg inn i boligfelt og kjører seg fast i skogen.

BRATT: Sjåføren fra Litauen fikk trøbbel da GPS-en førte ham inn på en smal og bratt vei i Drøbak. Foto: Ole Jonny Johansen
BRATT: Sjåføren fra Litauen fikk trøbbel da GPS-en førte ham inn på en smal og bratt vei i Drøbak. Foto: Ole Jonny Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig torsdag morgen var det fullt vintervær i Drøbak da den litauiske sjåføren Kastytig Jasmontas skulle gjennom byen. Sjåføren fulgte GPS-en, men det skulle vise seg å være en tabbe.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 13.11.2015 SMS OG KJØRING:   I anledning Codan forsikringskampanje «Bilmodus» ble Dagbladet med til en NAF-testbane for å sette konsentrasjonsferdighetene på prøve. Video: Christian Roth Christensen /Cecilie V. Jensen Vis mer

Kjøreturen endte nemlig med full stopp på en smal og bratt vei.

- Sorry, sorry. Det var GPS ́en som førte meg hit, sa den litauiske trailersjåføren til Akershus Amtstidende, mens han sto fast i Jørnsebakken i byen.

Setter seg fast på rare steder

Han prøvde å legge kjettinger for å komme seg opp på veien igjen, men måtte få hjelp fra Martiniussens Bilservice a/s, som fikk semitraileren på veien igjen.

- Vi tjener mye penger på GPS-er, sier Morten Høkaas, bilstyrer ved Martiniussens Bilservice a/s til Dagbladet.

Han forteller at bilbergingsfirmaet, som dekker Østfold og Akershus, opplever mange tilfeller der store kjøretøy, som oftest utenlandske, har kjørt feil og satt seg fast på rare steder.

Stoler på GPS-en

- De kjører og roter seg inn i boligfelt og kjører innover i skogen og ender opp på skogsveier. Ute på redningsoppdrag har jeg trodd at jeg har kjørt feil. De står langt inni skauen. Det er utrolig hvor folk kjører, sier han.

Han forteller at problemet blir verre når de oppdager at de har kjørt feil og så prøver å snu.

- De stoler blindt på GPS-en. Det hadde vært bedre om de hadde brukt det gammeldagse kartet over veinettet, sier han.

Han synes det er vanskelig å anslå hvor mange henvendelser firmaet får, men opplyser at bilbergingsfirmaet har nok å henge fingrene i.

NB! Sterke bilder: Lastebilsjåføren tar opp mobiltelefonen for å bytte musikk. Nå er han dømt til 10 års fengsel: Video: Thames Valley Police Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!