Trailersjåføren har blitt avhørt av politiet

Fortalte at han hadde fått røykutvikling underveis i tunnelen.

UTBRENT: Dette bildet, tatt av brannsjef Arvid Gilje, viser ulykkestraileren som står utbrent inne i Gudvangatunellen. Foto: Arvid Gilje / Aurland brannvesen
UTBRENT: Dette bildet, tatt av brannsjef Arvid Gilje, viser ulykkestraileren som står utbrent inne i Gudvangatunellen. Foto: Arvid Gilje / Aurland brannvesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har avhørt flere vitner i kveld, blant annet sjåføren som kjørte traileren som tok fyr i Gudvangatunnelen, det bekrefter operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt Einar Vereide.

- Havarikommisjonen er ventet å ankomme i kveld, men de begynner nok ikke å jobbe inne i tunnelen før i morgen, sier Vereide.

- For tidlig Dermed jobber ikke politiet med noe spesielt inne i den stengte tunnelen i kveld.

- Det er foreløpig for tidlig å si noe om årsaken til brannen i traileren. Slik jeg forstår det hadde sjåføren fått røykutvikling undervis i tunnelen, sier Vereide.

Direktøren i transportfirmaet DVS, Jesper Skjærris, har bekreftet for Dagbladet at det var en av deres trailere som tok fyr.

- Samtalen brutt Han forteller at det er en polsk sjåfør, som er ansatt hos en av deres underleverandører.

- Det vi vet er at bilen er styrt av vårt kontor i Landskrona i Sør-Sverige. En ansatt der har hatt kontakt med sjåføren, og sjåførens inntrykk var at det var en eksplosjon i motoren. Mer vet vi ikke, samtalen mellom dem ble avbrutt av en lege, fortalte Skjærris.

I kveld jobber politiet med å få oversikt over hvor alle som ble evakuert fra tunnelen er.

Ifølge Bernt Ove Flekke, kommunikasjonssjef ved Helse Førde, var det rundt 70 personer fra tunnelen som ble sendt til sykehus.

En i respirator 48 av dem ble sendt til Lærdal, de fleste derfra er eller blir sendt til sykehusene i Bergen og Førde. Det er foreløpig ingen alvorlig eller kritisk skadde på sykehuset i Førde.

Tidligere har anestesioverlege Olav Lødemel ved Voss sjukehus fortalt at en mann i 40-åra er lagt i respirator med store pustevansker.

Alle pasientene skal i kveld være stabile, men det kan oppstå seinskader, så de vil være innlagt til observasjon, ifølge Helse Førde.

Frode Pedersen og hans datter Celine (7) er to av de som ble evakuert fra tunnelen, og som nå ligger på Voss sjukehus.

Han forteller at han og dattera begynte å gå mot utgangen av tunnelen, men at de ikke kunne se noen ting.

- Av og til dultet vi borti tunnelveggen, andre ganger i biler. Jeg har mistet ei datter i kreft tidligere. Den eneste tanken som var i mitt hode var at jeg måtte klare å få datteren min ut i frihet, sier han til Dagbladet.