Trailersjåføren kjører i motsatt kjøreretning i rundkjøring: - Blir fryktelig provosert

- Kunne endt veldig galt, sier UP-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Yrkessjåføren fikk seg en støkk da han kjørte østover fra Kristiansand langs E-18.

I en rundkjøring ved Tvedestrand ble han forbikjørt av en trailer lastet med to containere i motsatt kjørebane.

Provosert - Slik kjøring provoserer meg, og er med på å gi oss yrkessjåfører et dårlig rykte, sier tipseren, som ønsker å være anonym.

• Se hendelsen øverst i saken.

Minutter senere møtte han på en politipatrulje som hadde kontroll for trafikken i motsatt kjøreretning.

- Jeg stoppet for å prate med dem og forklarte at jeg hadde hendelsen på film. De sa de skulle gi beskjed til en patrulje lenger øst. Siden har jeg ikke hørt noe.

- Kunne endt veldig galt Sjef i Utrykningspolitet (UP), Runar Carlsen, er klar på at slik type kjøring både er straffbart og risikofylt.

- Det er en stor risiko ved så aggressiv kjøreadferd. Om traileren hadde møtt en bil i motgående kjøreretning i den hastigheten, kunne dette endt veldig galt, sier Carlsen til Dagbladet.

- Slike hendelser er viktig for politiet å reagere på, og folk er flinke til å ringe inn om de ser farefull kjøring. Mange berusede førere blir tatt på denne måten. Det er ingen tvil om at denne type kjøring er straffbart, og kan ende med anmeldelse og inndragelse av førerkort.

Runar Carlsen kommer også med en oppfordring til de som kunne tenke å ta en snarvei neste gang de har dårlig tid.

- Hold deg på riktig side av veien. Den type aggressiv «bajas»-kjøring må man holde seg unna, om man ikke vil bli anmeldt.

Beklager hendelsen  Kommunikasjonssjef Einar Spurkeland i DB Schenker forteller i en mail til Dagbadet at slike sjåfører er uønsket.

De vil følge opp saken videre, og sjåføren risikerer å bli tatt ut av tjeneste.

- DB Schenker benytter underleverandører til våre transportoppdrag og eier ikke bilene selv, men vi har strenge krav til sikker kjøring. Vi setter derfor stor pris på tips om uforsvarlig adferd i trafikken. Vi beklager hendelsen og understreker at slike sjåfører ønsker vi ikke å ha på oppdrag for oss. Leverandøren vil i slike tilfeller ta vedkommende ut av tjeneste. Denne saken blir undersøkt og fulgt opp i henhold til våre retningslinjer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer