Trailersjåføren siktet for å ha kjørt et kjøretøy han «visste ikke var i forsvarlig stand»

Det melder NRK.

SIKTET: Sjåføren av traileren som begynte å brenne inne i Gudvangatunnelen mandag formiddag er siktet for å ha kjørt en kjøretøy han visste ikke var i forsvarlig stand.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SIKTET: Sjåføren av traileren som begynte å brenne inne i Gudvangatunnelen mandag formiddag er siktet for å ha kjørt en kjøretøy han visste ikke var i forsvarlig stand. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den polske trailersjåføren som kjørte vogntoget som begynte å brenne i Gudvangatunnelen mandag er siktet for å ha kjørt en kjøretøy han «visste ikke var i forsvarlig stand», melder NRK.

- Etter avhør av flere vitner kommer det fram at traileren skal ha hatt problemer lenge før tunnelbrannen. Derfor er føreren nå siktet for å ha kjørt et kjøretøy han visst ikke var i forsvarlig stand, sier etterforskningsleder Per Thomas klingenberg til NRK.

Vogntoget tok fyr omtrent 3,5 kilometer inn i tunnelen fra Flåm-siden av Gudvangatunnelen. 80 mennesker måtte evakueres, men ingen liv gikk tapt i ulykken mandag formiddag.

Sjåføren ble fraktet til sykehus i Lærdal etter ulykken, har i dag vært i et mange timer lang avhør ved tyveri- og brannavsnittet i Hordaland politidistrikt. De har bistått politiet i Sogn med avhøret.

Nødsamband fungerte ikke Både brannfolk og leger har kalt det «flaks» og «et under» at ingen omkom da flammene fylte tunnelen.

Brannsjef i Aurland, Arvid Gilje, fortalte i går at nødsambandet i tunnelen ikke fungerte etter ulykken, og at brannvesenet ble nødt til å bruke mobiltelefoner og gammeldagse walkie-talkier.

- Vi klarte oss heldigvis uten på mandag, men det er utrolig viktig at dette fungerer, sa Gilje, til Dagbladet.

EVAKURTE: 80 personer ble evakuert da vogntoget tok fyr i Gudvangatunnelen mandag formiddag. Foto: Arne Veum / NTB scanpix
EVAKURTE: 80 personer ble evakuert da vogntoget tok fyr i Gudvangatunnelen mandag formiddag. Foto: Arne Veum / NTB scanpix Vis mer

Av de 80 evakuerte ble 44 brakt til Lærdal sjukehus etter brannen som oppsto da det tok fyr i det polske vogntoget.

29 av de skadde ble sendt til Førde sentralsjukehus og tolv til Haukeland universitetssjukehus, mens tre fortsatt er innlagt på sykehuset i Lærdal.

Politiet har fått bistand fra Havarikommisjonen for å finne ut av hva som startet brannen. I tillegg har de fått bistand fra Kripos, skriver NRK.

Dagbladet kommer med mer