Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Trailersjåføren» siktet

Politiet i Tromsø har tatt ut siktelse mot en mann med bergensdialekt etter drapet på Sjøvollan Camping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for drapet og har siktet ham for forsettlig drap, sier politiavdelingssjef Einar Pedersen ved Troms politidistrikt til NTB.

Politiet vurderer også å etterlyse mannen med navn og bilde, men holder dette foreløpig tilbake. Den siktede snakker bergensdialekt og leide seg inn som «trailersjåfør» på Sjøvollan Camping tre dager før Børre Andre Olovsson (26) ble drept.

- Vi vurderer fortløpende om han skal etterlyses med navn og bilde. Håpet er at vi får fatt i ham så snart som mulig, sier politiadvokat Per Krokan.

Kontakt

Fra første stund var «trailersjåføren» helt sentral i etterforskningen, men han fikk ikke status som siktet før fredag, tre dager etter drapet. Etterforskerne er sparsomme med detaljer om hva de vet om den siktede. Politiet har tidligere bekreftet at det har vært kontakt mellom siktede og Olovsson også før skuddet falt i campinghytta.

- Dette har vi fått bekreftet av flere vitner. Vi er fortsatt interessert i å få flest mulig observasjoner av mannen som ble drept og den siktede i dagene før drapet, sier Krokan.

Tips

Han bekrefter at politiet har fått «flere tips» om den ettersøkte mannen, men vil ikke gå ut med detaljer. Krokan avviser også å kommentere opplysninger om at bilen som Børre Andre Olovsson disponerte skal ha vært sett ved en bensinstasjon i Bjerkvik.

Det er Børre Andre Olovssons nære venn og eier av bilen, Dan Ørjan Steinholm, som forteller til Bladet Tromsø fredag at han allerede tirsdag fikk melding fra en bensinstasjon i Bjerkvik like nord for Narvik om at de hadde sett en AX-registrert Volvo stasjonsvogn.

Steinholm er kritisk til at den offisielle etterlysningen av bilen ikke gikk ut før seint tirsdag kveld, til tross for at han meldte den stjålet ved 10.30-tiden samme dag.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media