- Trailersjåfører kan du få billig

Minst 10 nye vogntog i grøfta på Sørlandet. Politiet er forbannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Yrkesstolthet? Trailersjåfører kan du få billig for meg!

Operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt er indignert og småforbannet i ettermiddag.

Nå står det minst 10 nye vogntog i grøfta langs E 18 etter at hovedveien mellom Grimstad og Kristiansand var ryddet for snø og havarerte trailere og åpnet igjen ved midnatt.

Og det til tross for at politiet har gjennomført streng kjettingkontroll i begge ender.

- Sniker seg inn

- Selv om vi har vært nøye og ikke sluppet gjennom en eneste bil som ikke har utstyret i orden, er det åpenbart flere som har sneket seg inn på E 18 uten kjettinger via sideveier. Verst er det med de som tar av kjettingene rundt første sving etter kontrollene. Og så har vi de som ikke mestrer kjøretøyet selv med kjettinger, sukker en oppgitt operasjonsleder.

De aller fleste av de nyhavarerte vogntogene og sjåførene er utenlandske.

Politiet har gitt bøter på 15 000 kroner til sjåfører som ikke har utstyret i orden til norske vinterveier.

 SAMME LEKSA:  Mange lastebiler har lurt seg unna politiets kontroller og inn på E 18 uten kjettinger. Og noen har tatt av kjettingene igjen rett etter kontrollene. Denne «parkeringen» er fra E 18 ved Grimstad i ettermiddag. Foto: Ernest Botswarva.
SAMME LEKSA: Mange lastebiler har lurt seg unna politiets kontroller og inn på E 18 uten kjettinger. Og noen har tatt av kjettingene igjen rett etter kontrollene. Denne «parkeringen» er fra E 18 ved Grimstad i ettermiddag. Foto: Ernest Botswarva. Vis mer

Lyspunktet er at ingen av de tunge kjøretøyene som har sklidd av veien i løpet av dagen forløpig er til stort hinder for trafikken.

Helg og vinterferie

Den kritiske strekningen mellom Grimstad og Kristiansand har vært åpen for all trafikk i hele dag. Ifølge operasjonsleder Solås har det vært grei flyt.

I ettermiddag har snøværet økt i styrke igjen - før den store helge- og vinterferietrafikken setter inn.

- Trailersjåfører kan du få billig