Trakassering og frykt blant norske hotellansatte

Hotellansatte opplever trakkassering og er redde for å miste jobben, viser ny rapport. - Hotellene er langt flinkere til å promotere økologisk mat enn verdige arbeidsforhold, sier forsker David Jordhus-Lier.

SIER DE BLIR DISKRIMINERT AV SJEFEN: — Diskrimineringen er ofte fra sjefen, sier David Jordhus-Lier fra Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR), som har ledet
forskningsprosjektet som har undersøkt forholdene i 40 hoteller i Oslo og Akershus. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
SIER DE BLIR DISKRIMINERT AV SJEFEN: — Diskrimineringen er ofte fra sjefen, sier David Jordhus-Lier fra Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR), som har ledet forskningsprosjektet som har undersøkt forholdene i 40 hoteller i Oslo og Akershus. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har fått tilgang til en ny, omfattende undersøkelse av 40 av 110 hotellarbeidsplasser i Oslo og Akershus.

Undersøkelsen fant sted fra mars til august 2010. 867 hotellarbeidere er intervjuet. Undersøkelsen viser en bransje hvor de ansatte blir trakassert, er usikre og opplever sterkt press.

Redde for å miste jobben • 56 prosent av renholderne er redde for å miste jobben. Blant de andre yrkesgruppene på hotellene er det bare mellom 8 og 25 prosent som er redde for det samme.

• Under halvparten av renholderne på hoteller i Oslo og Akershus uttrykker at de er fornøyd med jobben, sammenliknet med mellom 71 og 91 prosent blant de andre jobbkategoriene på samme arbeidsplass.

• Servitører er den gruppen som istørst grad har opplevd trakassering. 30 prosent, hvorav 90 prosent av disse fra andre kollegaer. 10 prosent av resepsjonistene har også opplevd trakassering, i stor grad av gjestene ved hotellet.

Sjefen diskriminerer - Diskriminering er langt mer utbredt enn trakassering. Sistnevnte oppleves først og fremst av servitører, gjerne av gjester og kollegaer. Diskrimineringen er ofte fra sjefen, sier David Jordhus-Lier fra Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer