-Trakassering og latterliggjøring av Guds skaperordning.

Homo-angrep på KrF-landsmøtet.

DEMONSTRERTE: Rød Ungdom og Skeiv Ungdom demonstrerte torsdag utenfor inngangen til hotellet der KrFs landsmøte holdes.
FOTO: SCANPIX
DEMONSTRERTE: Rød Ungdom og Skeiv Ungdom demonstrerte torsdag utenfor inngangen til hotellet der KrFs landsmøte holdes. FOTO: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Store deler av Kristelig Folkepartis landsmøte svarte med et gisp, da Peter Walseth fra KrFU startet sitt innlegg i debatten om partiets stilling til den nye ekteskapsloven.

Som siste taler, gikk han nemlig midt i mot alle de som hadde reist seg før ham.

- Jeg vil først si at jeg er for at homofile skal få gifte seg, sa han, til kollektivt innpust fra salen.

I sitt innlegg la han vekt på at KrF skal være et parti som behandler folk skikkelig, også homofile.

Sterke meninger
Før KrFU-politikeren fra Oslo hadde tatt ordet, hadde karakteristikkene av ekteskapsloven og hvilke onder den kan føre med seg haglet fra podiet i Kristiansand.

«En hån», «en trussel »og «et svik» var bare noen av karakteristikkene i debatten, som fikk utvidet behandlingstid på grunn av ønsker fra delegatene. Det endte også med at teksten ble skjerpet. KrF har nå tydeliggjort at de vil jobbe for å reversere fjorårets ekteskapslov.

- Den nye loven er en hån og en trakassering og latterliggjøring av Guds skaperordning, sa Per Lebesby fra Østfold.

Loven, som ble innført med flertall i Stortinget i fjor sommer, ga homofile samme rett til å gifte seg som heterofile, og samme rett til å adoptere. Det har satt sinnene i kok i KrF.

Jan Gunnar Mattingsdal fra Rogaland kalte loven «en tragedie for landet». Sentralstyremedlem Kristian Helland kaller det et ran.

- Det norske folk har vært utsatt for et ran. Politikere uten respekt har solgt unna noe av det mest dyrebare folk har; vår arv. Vi må ta opp kampen om mot denne loven, sa Helland fra talerstolen.

- Naturstridig vedtak
- Familien som grunncelle og institusjon har blitt devaluert med et naturstridig vedtak i Stortinget i juni i fjor. Den famøse behandlingen av ekteskapslovene var et sørgelig skue. Det ble ikke laget stortingsmelding, konsekvensanalyse eller en norsk offentlig utredning som er vanlig. Maken til lovbehandling har landet vårt ikke sett før dette, sa Steinar Kristiansen fra Vest-Agder til landsmøtet under den åpne debatten i går.

Han sier Stortingets avgjørelse om å endre ekteskapsloven var sleipt politisk håndverk, og nok et eksempel på det han mener er et angrep på kristne verdier.

Han mener styrkingen av språket i programmet har stor betydning.

- Det var en viktig presisering og tydeliggjøring av at dette er en viktig sak for oss i valgkampen, sier han til Dagbladet.

Den eneste som snakket positivt om homofilt ekteskap var ikke overrasket over temperaturen.

- Det ble ganske som ventet. Partiet er ganske samlet i denne saken, og vil ha loven endret, sier Peter Walseth til Dagbladet.no

Han sier likevel at det ikke er problematisk å tale store deler av partiet imot.

- Jeg opplever at det er takhøyde i KrF, og at andre meninger er tillatt. Derfor valgte jeg å snakke om hvordan vi omtaler folk i en slik debatt, sier 23-åringen.