- Trakassering

Hun anklager etterforskningen for trakassering, og hevder den er politisk motivert. Nå har presidentens eldste datter, Ivanka Trump, fått nok.

ETTERFORSKES: USAs president Donald Trump etterforskes for økonomisk kriminalitet av ulik art. Nå har etterforskerne fattet interesse for angivelige utbetalinger til datteren Ivanka Trump. Foto: Reuters / NTB
ETTERFORSKES: USAs president Donald Trump etterforskes for økonomisk kriminalitet av ulik art. Nå har etterforskerne fattet interesse for angivelige utbetalinger til datteren Ivanka Trump. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Donald Trumps hjemstat New York jobber nå påtalemakta med to etterforskninger mot presidentens milliardimperium, hvorav den ene er en straffesak og den andre er en sivilsak.

Det som begynte som en svindeletterforskning, har nå blitt utvidet til også å etterforske mulig skatteunndragelse, ifølge New York Times.

Nå skal etterforskerne ha blinket seg ut særlig én utbetaling fra Trump-konsernets moderselskap Trump Organization til det som skal være Ivanka Trump, presidentens eldste datter, ifølge avisa.

Utbetalingen vekker oppsikt

Etterforskerne skal ikke være av den oppfatningen at presidentens datter har gjort noe galt. Det påtalemakta undersøker, er hvorvidt omfattende og ikke-spesifiserte utbetalinger fra Trumps selskap og til «konsulenter», var en måte for presidenten å lette sin egen skattebyrde på.

For blant disse «konsulent»-utbetalingene, er det én som skal ha gått til presidentens datter Ivanka, ifølge New York Times.

De har gått gjennom Trump Organizations regnskaper og funnet flere utbetalinger de mener kan ha gått til eldstedattera. Særlig én utbetaling har også vekket etterforskernes interesse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer