- Trakassert og frosset ut

Ap-representant Rolf Terje Klungland hardt ut mot partiledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland retter sterk kritikk mot egen partiledelse, og sier han føler seg oversett og ikke tatt på alvor. Situasjonen har forverret seg etter forrige stortingsperiode, og også etter Valla-saken, sier han i et intervju med VG i dag. Klungland understreker at han ikke har noen problemer med stortingsgruppen, men med ledelsen.

- Det å ikke bli snakket til, og tatt med på råd oppleves på samme måte som trakassering. At noen slutter å hilse fordi en tar opp ubehagelige ting er etter min mening uakseptabelt, sier Klungland, og henviser til at Aps partisekretær Martin Kolberg tilsynelatende ikke hilste på ham i en sosial sammenheng.

Kolberg selv sier til VG at han stiller seg uforstående til kritikken.

Men Klungland føler at ting har gått galt siden 2005, da han ble plassert i finanskomiteen mot sin vilje. Det kanskje største nederlaget kom 25.februar i år, da han fikk et nei fra sin egen regjering om å opprettholde Lista flyplass i Vest-Agder, fylket han representerer.

I fjor sommer sendte Klungland et brev til Jens Stoltenberg om situasjonen, etter at han flere ganger hadde forsøkt å få til et møte med statsministeren og partilederen.

«Jeg skjønner at du har travle dager, men for meg blir det helt uforståelig og uakseptabelt at dere i regjering og partiledelsen kan håndtere fylkesparti og enkeltrepresentanter på denne måten», skriver han.

I brevet til Stoltenberg lister han opp til sammen 15 saker der han mener han har blitt holdt utenfor eller ikke har fått tilstrekkelig informasjon om. Da Klungland møtte Stoltenberg 10.oktober, følte han at det heller ikke førte til noen endring.

På årsmøtet til Vest-Agder i mars uttalte Klungland at han ikke ville ta gjenvalg på Stortinget i 2009.

FØLER SEG FROSSET UT AV AP-LEDELSEN: Stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland.