Trakasserte pårørende

FROGNER (Dagbladet): Hans Orderud fant broren Kristian, svigerinnen Marie og niesen Anne skutt og drept. På vei ut fra retten i går måtte han gå kanossagang mellom standupkomikerne Johan Golden og Atle Antonsen - som foran åpne fjernsynskameraer høylytt bød ham Marie-kjeks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seansen, som skapte reaksjoner i går, var satt i scene av Metropol TV der Golden og Antonsen er sammen om talkshowet «En lun aften». I går gjorde de et feilslått forsøk på å skape tv-underholdning av trippeldrapet.

Da et hundretall aktører og tilskuere strømmet ut av rettssalen for lunsj, sto moroguttene Golden og Antonsen utenfor, med ladde fjernsynskameraer og hvert sitt sølvbrett med sjokolade, vafler og kjeks.

Tilbudt Marie-kjeks

- Skal det være en Marie-kjeks? At pårørende og tiltalte passerte dem, betydde tilsynelatende ingenting.

Blant dem som måtte tåle duoens lek, «fanget» mellom to tv-kameraer, var Hans Orderud. 72-åringen er sykmeldt som følge av belastningene etter funnet av de drepte. Synet fra kårboligen har hjemsøkt ham hver natt i to år.

Per Orderud, som hadde fulgt eksaminasjonen av sin hardt pressede kone, ble og utsatt for de ropende servitører.

- Burde valgt Gjende

Etter å ha bydd fram sjokoladepletter, vafler og Marie-kjeks, fortsatte duoen å lage «moro» i pressesenteret.

Flere journalister reagerte. De fikk smake sin egen medisin og kom i en verbal kryssild.

Begge benektet at bruken av Marie-kjeks var koblet med fornavnet til det ene drapsofferet. Men selv da han kommenterte det, forsøkte Antonsen seg på en morsomhet: - Vi burde ha valgt Gjende-kjeks. For det er vel ingen som heter Gjende i rettssalen?

Hver torsdag avholder de to komikerne «En lun aften» for Metropols seere.

- Vi ville bare gjøre det hyggelig for journalistene som dekker saken. Vi hadde intet ondskapsfullt i sinne. Det med Marie-kjeksen er egentlig produsenten Sætres feil. De har gitt navn til Norges mest populære kjeks, sa Golden og Antonsen.

- Dere synes ikke det er for drøyt å troppe opp i retten og lage TV-underholdning av et trippeldrap?

- Vi lager bare lun stemning.

- Usmakelig

Advokat Jarl Borgvin Dørre, som fulgte sin klient Per Orderud forbi Golden og Antonsen, reagerer kraftig: - Deres opptreden vitner om liten forståelse for det saken dreier seg om. Jeg håper for Metropols skyld at de stanser innslaget. Han sier Per Orderud reagerte på showet utenfor rettssalen.

- Helt usmakelig, mente advokat Heidi Ysen.

Til slutt grep Kjell Hulby inn. Frogner ILs daglige leder er ansvarlig for pressesenteret.

- Jeg ba Golden og Antonsen pakke sammen. De stanset med en gang. Jeg tror de følte sjøl at de drev på med noe tåpelig, sier Hulby.

<B>SMAKLØS KJEKS:</B> For åpne kameraer byr standupkomiker Atle Antonsen Marie-kjeks til Hans Orderud (i høyre bildekant). Hans Orderud er mannen som fant Marie Orderud, Kristian Orderud og Anne Orderud Paust drept.