Trakasserte pensjonister

BERGEN (Dagbladet): Med kjeftbruk, trusler og viftende med pressekort skal en full NRK-journalist ha trakassert et pensjonistpar på flytur til Syden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 70 år gammel mann, som nylig hadde hatt hjerteinfarkt, måtte ta tabletter for å roe seg ned.

Ros-Mari Leirgulen Eriksen fra Bergen har på vegne av seg selv og pensjonistparet sendt en skriftlig klage på journalisten til reiseselskapet Star Tour. Hun sier til Bergens Tidende at hun aldri har opplevd maken.

- Forferdelig

- Det var helt forferdelig. Han brukte ord det ikke går an å si over telefon. Han viftet med pressekortet og lurte på om vi ikke visste hvem han var, sier hun over telefon fra sitt feriested.

Ros-Mari Leirgulen satt ved siden av pensjonistparet på 69 og 70 år. De satt i setet bak journalisten. Bråket skal ha startet da de spurte om ikke journalisten kunne flytte setet sitt litt framover fordi det var så trangt for beina.

Da skal journalisten ha svart at han hadde betalt for setet og at det derfor ikke kom på tale å flytte det. Seinere skal han stadig ha fått påfyll av alkohol og ha skreket høyt til pensjonistparet at de skulle få svi og at de skulle få oppleve den verste ferien de hadde vært på.

Hjertetrøbbel

Flyvertinnen som serverte skal ha gitt beskjed om at hun ikke ville blande seg bort i bråket.

Reisefølget var redd for at den 70 år gamle mannen skulle få problemer med hjertet ettersom han nylig hadde hatt et infarkt. Han måtte ta til seg tabletter for å finne roen igjen.

Også andre passasjerer skal ha reagert på opptrinnet. En unggutt skal ha tatt opp utfallene fra journalisten på en kassett og en kvinne skal ha tatt bilder av journalisten i aksjon.

- Dette er noe jeg ikke kjenner til. Flyturen var helt grei. Det er pussig at mitt navn trekkes inn i dette. Jeg sov for det meste på turen, sier NRK-journalisten til BT.