Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trakk kniv i selvforsvar

19-åringen som er siktet for knivdrap i Oslo natt til søndag, hevder han trakk kniv for å få jevnaldringen unna seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen har i politiavhør forklart at han ikke mente å skade eller drepe noen. Tvert om skal han ha fektet med kniven i en situasjon der han selv følte seg inneklemt og truet av den nå avdøde 19-åringen. Både siktede og avdøde kommer fra Oslo, men ingen av dem skal ha kjent hverandre fra tidligere.

Den antatte gjerningsmannen er siktet for forsettlig drap, men siktelsen kan komme til å bli utvidet.

Nekter straffskyld

- Min klient erkjenner å ha trukket kniv i en akutt situasjon, men han avviser at han hadde til hensikt å skade noen. Han nekter straffskyld, sier 19-åringens forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, til NTB.

Hans klient ble pågrepet av en politipatrulje utenfor utestedet Catwalk i Kristian Augusts gate i Oslo sentrum ved 02.30-tiden natt til søndag. Pågripelsen skjedde umiddelbart etter at knivstikkingen hadde funnet sted.

Vitner har forklart politiet at de to skal ha vært i klammeri inne på utestedet før de havnet i basketak med hverandre på åpen gate.

Politiet grep inn

- Patruljen var ute på annet oppdrag da de ble oppmerksom på denne situasjonen. De grep inn og pågrep en person. Offeret var da så alvorlig skadd at han senere døde på Ullevål sykehus, forteller politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har tatt beslag i en kniv som de tror kan være våpenet som ble brukt til ugjerningen. Denne blir sjekket for biologiske spor.

Sier han var hjemme

Politiet pågrep også en 16 år gammel mann i hans hjem på Strømmen ved 05.30-tiden søndag morgen, men han nekter enhver befatning med drapet.

- Han nekter straffskyld og hevder at han ikke var på åstedet da drapet skjedde, sier advokatfullmektig Sonny Folkenborg til NTB.

Vedkommende skal ha blitt pågrepet på bakgrunn av vitneutsagn.

- 16-åringen er siktet for forsettlig drap og forblir inntil videre i vår forvaring, var alt politiavdelingssjef Abrahamsen ville si om det søndag kveld.

Mens avhørene av de siktede ble avsluttet søndag ettermiddag, fortsatte avhørene av vitner utover kvelden.

- Vi vil vente til mandag formiddag med å ta stilling til om vi begjærer varetektsfengsling av en eller begge siktede, sier Abrahamsen.

(NTB)

SELVFORSVAR: Den drapssiktede 19-åringen hevder han måtte trekke kniv.
Hele Norges coronakart