LIGNER SKARPT VÅPEN:  Luftvåpenet som ble rettet mot lisenskontrolløren i Drammen, var en kopi av en Walther-pistol. Her et luftvåpen med utseende som en skarp pistol i et beslag hos politiet i Oslo. ILLUSTRASJONSFOTO: SARA JOHANNESSEN, NTB SCANPIX.
LIGNER SKARPT VÅPEN: Luftvåpenet som ble rettet mot lisenskontrolløren i Drammen, var en kopi av en Walther-pistol. Her et luftvåpen med utseende som en skarp pistol i et beslag hos politiet i Oslo. ILLUSTRASJONSFOTO: SARA JOHANNESSEN, NTB SCANPIX.Vis mer

Trakk pistol mot NRK-kontrollør

Var torpedo, trodde 24-åring i Drammen. Det trodde ikke retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 24 år gamle mannen svarte først at han ikke hadde tv da en mann ringte på døra i september i år og legitimerte seg som lisenskontrollør fra NRK.

NRK-kontrolløren gikk videre til neste leilighet, og litt seinere traff han mannen uten tv igjen ute på gangen.

Da dro 24-åringen fram en pistol, rettet den mot magen til NRK-kontrolløren og sa «jeg kan skyte deg» eller «dette er en pistol jeg kan skyte deg med», ifølge en dom i Drammen tingrett.

Greier ikke jobben Drammens Tidende skriver at kontrolløren ikke har klart å gjøre jobben sin etterpå. Han oppfattet situasjonen som en reell trussel selv om etterforskningen viste at det «bare» var en luftpistol. Men luftpistolen var en naturtro kopi av en Walther-pistol av skarpere type.

I retten kom 24-åringen med et par forklaringer på hvorfor han var så kontant mot NRK-kontrollører.

Han trodde at mannen kunne være en pengeinnkrever - og dessuten var han sterk motstander av lisensavgift.

Trodde ikke på nødverge 24-åringens forsvarer, advokat Karsten Gjone påberopte nødverge og frifinnelse for sin klient.

Retten lot seg ikke overbevise at det resonnement, og dømte etter aktors påstand: 60 dagers ubetinget fengsel, ifølge dt.no.