Trakk seg etter samtaler med Sponheim

Etter avsløringene om private lån fra morens minnefond. - Klok avgjørelse sier partiledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Venstre-nestleder Olaf Thommessen har besluttet å ta permisjon fra sitt verv i partiet etter avsløringene rundt hans private bruk av midlene Anette Thommessens Minnefond. 

- Dette er en klok beslutning av Olaf Thommessen, og at han på denne måten tar hensyn til partiet i en konkret sak som ligger utenfor partiet, sier generalsekretær i Venstre Terje Breivik.

Denne oppfatningen deles også av partileder Lars Sponheim.

Må svare for tilsynet

Flere ganger har han tatt opp lån i fondet. I tillegg har han betalt private regninger med fondets midler. Stiftelsestilsynet vil granske saken, og Thommessen må svare på tre spørsmål, skriver Dagbladet i dag:

  • Om han har lånt penger fra fondet
  • Om fondet har sendt oppdatterte vedtekter til tilsynet
  • Om gaven til Thommessens nettsted tidenstegn.no var innenfor vedtekteneLes hele saken i dagens papirutgave.Konsekvensen av granskingen kan bli at han må trekke seg fra styret i stiftelsen.For tiden deler Thommessen hverdagen mellom sitt eget konsulentfirma og vervet som bystyrerepresentant i Oslo for Venstre og nesteleder i Venstre.Nå tar han permisjon fra nestledervervet, og vil ikke konkludere med om han kommer tilbake i rikspolitikken.- Det er det for tidlig å si noe om, det vil bli en helhetsvurdering, sier han til VG.Etter det Dagbladet.no kjenner til ble beslutningen om å ta permisjon tatt i natt etter samtaler med Venstre-leder Lars Sponheim og generalsekretær Terje Brevik. Ledelsen i partiet vil nå orientere sentralstyret og kommer med en uttalelse klokken 09:00 i dag.

    Innrømmet bruk Det var interne e-poster fra styret som avslørte lånet, og Thommessen innrømmet i går at han har brukt nesten 74000 kroner av moren, NOAS-stifteren Annette Thommessens minnefond, til å betale restskatt og andre personlige regninger. - På grunn av dimensjonene dette har fått i media, vil jeg søke permisjon som nestleder i Venstre. Jeg kommer til å forfatte et åpent brev til tilsynet som både media og andre får innsyn i de nærmeste dagene, sier Thommessen til VG.Fra før av er det kjent at 90 000 kroner av minnefondet ble gitt til Thommessens nettsted. Tre dagers frist Etter avsløringen besluttet Stiftelsestilsynet i går kveld å åpne tilsynssak mot Thommessen. Innen 14 dager må Thommessen forklare seg for tilsynet. Han må da gjøre rede for lånebeløpene, om minnefondet har sendt oppdaterte vedtekter til Stiftelsestilsynet og om gaven til Thommessens nettsted var innenfor fondets vedtekter.- Vi har aldri tidligere gått inn i en slik sak, så vi ønsker å gå sakte frem. Dette vil skape presedens, sier lederen av tilsynsrådet, Rune Timberlid til Aftenposten.no. - Hva som vil bli konsekvensen dersom loven er brutt, er det for tidlig å si noe om. Men vi har etter loven adgang til å avsette styremedlemmer, sier Timberlid videre.- Kan være underslag - Hvis man har tilgang til midler som ikke er ens egne, gir eieren instrukser for hvordan disse skal brukes. Bruker man midlene til annet formål, kan det være underslag, sa førsteadvokat Gunnar Holm Ringen i Økokrim i går. Holm Ringen understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag. Valgkomiteen i Venstre har gitt Thommessen og de andre i partiets sentralstyre frist til 5. november på å svare om de tar gjenvalg, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer