Trakk seg som AUF-leder etter nye Breivik-opplevelser

Magnus Stenseth (19) overlevde Utøya. Måtte bytte yrke etter skulderskade og lyden av spikerpistol.

TOTALBELASTNINGEN BLE FOR STOR:  Magnus Stenseth overlevde Utøya etter å ha svømt sitt livs lengste svømmetur over til land. Men yrkesplanene måtte skrinlegges, og i helgen trakk han seg som AUF-leder. Foto: AUF Hedmark
TOTALBELASTNINGEN BLE FOR STOR: Magnus Stenseth overlevde Utøya etter å ha svømt sitt livs lengste svømmetur over til land. Men yrkesplanene måtte skrinlegges, og i helgen trakk han seg som AUF-leder. Foto: AUF Hedmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Magnus Stenseth var en av de første overlevende fra Utøya som greide å svømme de 650 metrene over til trygg grunn.

Til Magasinet i Dagbladet i fjor fortalte 19-åringen fra Elverum hvordan han så rett inn i våpenet og øynene til drapsmannen.

Tiden etter 22. juli har hatt mange tunge stunder, og i helgen valgte 19-åringen fra Elverum å trekke seg som leder for AUF i Hedmark.

- Rettssaken kan ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over. Jeg fulgte overføringen den første dagen i Hedemarken tingrett på Hamar og har fulgt saken i media etterpå. Nå følte jeg at totalbelastningen ble for stor, og at jeg måtte velge bort noe.

- Derfor fortalte jeg fylkesstyret at jeg ikke har nok energi til å være leder, slik situasjonen er, sier Stenseth til Dagbladet før han skal dra på sin nye jobb på Statoil-stasjonen i Hernes mandag ettermiddag.

Skremmelyd av spikerpistol Etter 22. juli måtte han gi opp karriereplanen om å bli snekker.

Tidligere har han fortalt NRK Hedmark og Oppland at han fikk store problemer med lyden av spikerpistol på byggeplassen etter opplevelsene 22. juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer